συνέντευξη

Η συνέντευξη εργασίας αλλά και το βιογραφικό αποτελούν τα πιο σημαντικά στοιχεία στην εύρεση εργασίας. Σε πολλές περιπτώσεις οι ειδικοί του ανθρώπινου δυναμικού αναφέρουν ότι τα πρώτα 2 λεπτά σε μία συνέντευξη εργασίας είναι τα πιο σημαντικά για να κερδίσουμε τις εντυπώσεις.

Σε αυτό το διάστημα των πρώτων 2 λεπτών και εφόσον έχουμε προετοιμαστεί για την συγκεκριμένη συνάντηση, είμαστε επαγγελματικά ντυμένοι και έχουμε φτάσει στην ώρα μας συμβαίνουν τα εξής:

  • Ο συνεντευκτής και ο υποψήφιος συναντιούνται για πρώτη φορά
  • Θα έχουν μια πρώτη χειραψία
  • και θα γίνει ή πρώτη ερώτηση προς τον υποψήφιο για να ξεκινήσει η συνέντευξη εργασίας

Μια αρκετά συνηθισμένη πρώτη ερώτηση είναι «θέλετε να μας πείτε μερικά πράγματα για εσάς ;» Σε αρκετές περιπτώσεις οι υποψήφιοι απαντάνε σχετικά με την οικογενειακή τους κατάσταση ή τα χόμπι τους.

Σε κάθε περίπτωση όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η συνέντευξη εργασίας έχει συγκεκριμένο σκοπό και χρόνο. Άρα θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία και οι απαντήσεις μας να στοχεύουν στον να προωθήσουν τις ικανότητες μας και να τονίσουν ότι εμείς έχουμε τα προσόντα για να καλύψουμε την θέση εργασίας που μας προσφέρετε.

Επομένως για να καταφέρουμε κάτι τέτοιο θα πρέπει να ξέρουμε σε ποια εταιρία έχουμε απευθυνθεί, ποια είναι η δραστηριότητα και τα προϊόντα της, αλλά και το τι ζητάει η ακριβώς η αγγελία στην οποία ανταποκριθήκαμε και στείλαμε το βιογραφικό μας. Διαφορετικά κινδυνεύουμε να χάσουμε την ευκαιρία που θα μας παρουσιαστεί.

Καλή σας Επιτυχία!