αναζήτηση εργασίας

Είστε σε διαδικασία αναζήτησης εργασίας; Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν στην προσπάθειά σας να βρείτε την κατάλληλη θέση για εσάς και να κάνετε ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων σας.

Ξεκινήστε από το site της Randstad -www.randstad.gr. Η βάση μας ανανεώνεται καθημερινά, οπότε θα ήταν καλό να επισκέπτεσθε το site όσο συχνότερα μπορείτε. Αλλά ακόμα και εάν δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια θέση εργασίας που σας ενδιαφέρει, μπορείτε να μας αποστείλετε το βιογραφικό σας για μελλοντική χρήση.

Άλλες μηχανές αναζήτησης εργασίας και sites θα μπορούσαν με τη χρήση λέξεων-κλειδιά να διευκολύνουν, επίσης, την προσπάθειά σας.

Η δημιουργία μίας λίστας με τις εταιρίες που θα σας ενδιέφερε να εργαστείτε, θα ήταν εξίσου βοηθητική στην αναζήτηση εργασίας.

Γίνετε μέλος σε sites κοινωνικής δικτύωσης, όπως το  LinkedIn ή το Xing, και δημιουργήστε το επαγγελματικό σας προφίλ για να προσελκύσετε το ενδιαφέρον εταιριών που αναζητούν προσωπικό υποψήφιους κατά αυτό τον τρόποι. Παράλληλα, θα αποκτήσετε ένα δίκτυο επαφών από όπου πιθανόν να ενημερωθείτε για κάποια νέα θέση εργασίας που ίσως σας ενδιαφέρει.

Οι εφημερίδες με αγγελίες εργασίας είναι ένας ακόμα τρόπος να αναζητήσετε νέες θέσεις.

Στην προσπάθειά σας, όμως, να αποστείλετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό βιογραφικών, μην υποτιμάτε τη σημασία του να είναι στοχευμένο στη θέση εργασίας για την οποία το στέλνετε μαζί με μία συνοδευτική επιστολή γραμμένη ειδικά για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας.