Η συνέντευξη για εργασία είναι μία διαδικασία που δημιουργεί άγχος και νευρικότητα στους υποψηφίους. Οι λόγοι είναι πολλοί – κάποιοι μπορεί να μην έχουν προηγούμενη εργασιακή εμπειρία και να την αντιμετωπίζουν για πρώτη φορά, ενώ άλλοι επικεντρώνονται ιδιαίτερα στο να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να επιλεχθούν για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας. Όποιες και αν είναι οι αιτίες, το άγχος σε μία συνέντευξη εργασίας μπορεί να καταπολεμηθεί και να επιτύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε, εφόσον έχετε προετοιμαστεί κι εσείς κατάλληλα. Μην ξεχνάτε ότι είναι στο χέρι σας να δημιουργήσετε θετικές εντυπώσεις και να δείξετε στον εν δυνάμει εργοδότη σας ότι εσείς είστε ο υποψήφιος που αναζητά. Ποια είναι τα tips για τη διαχείριση του άγχους σε μία συνέντευξη εργασίας;
 

  • Κατανοήστε ότι είναι φυσιολογικό να είστε αγχωμένοι

Μπορεί να μην ακούγεται τόσο σημαντικό, ωστόσο σε κάθε περίσταση που προκύπτει στην καριέρα σας, το να έρθετε αντιμέτωποι με αυτό είναι το πρώτο βήμα προς την επιτυχία. Αναγνωρίστε ότι το άγχος είναι φυσιολογικό για μία συνέντευξη εργασίας. Θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε και να οργανωθείτε καλύτερα.
 

  • Προετοιμαστείτε

Το δεύτερο βήμα για την αντιμετώπιση του άγχους σας είναι να κάνετε μία πολύ καλή προετοιμασία. Πριν την επίσκεψή σας στην εταιρεία, αναζητήστε χρήσιμες πληροφορίες. Οι πληροφορίες αυτές μπορεί να αφορούν την εταιρεία, αλλά και τη δική σας παρουσία εκεί. Μάθετε στοιχεία όπως τον κλάδο δραστηριοποίησης της εταιρείας, το εργασιακό της περιβάλλον, βραβεία ή διακρίσεις που έχει λάβει, ή πιθανές ερωτήσεις συνέντευξης. Έτσι, θα μπορέσετε να οργανωθείτε καλύτερα και να προετοιμαστείτε για κάθε ενδεχόμενο.
 

  • Σκεφτείτε θετικά

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι αρνητικές σκέψεις δε μας βοηθούν να κατακτήσουμε αυτό που θέλουμε και πολλές φορές μας αποπροσανατολίζουν από τον στόχο μας. Ξεκινήστε για τη συνέντευξη εργασίας με θετικές σκέψεις και με αυτοπεποίθηση. Θα διαπιστώσετε κι εσείς ότι θα σας βοηθήσει και θα μπορέσετε να είστε αποδοτικότεροι.
 

  • Μάθετε καλά το βιογραφικό σας

Σε μία συνέντευξη εργασίας είναι πολύ βασικό να γνωρίζετε το βιογραφικό σας και να μπορείτε να το παρουσιάσετε. Έτσι, θα δώσετε την εικόνα ενός επαγγελματία που ξέρει τι αναζητά και, ταυτόχρονα, με τη σωστή προετοιμασία θα καταφέρετε να καταπολεμήσετε το άγχος σας. Η συνέντευξη εργασίας μπορεί να καταλήξει στο επιθυμητό αποτέλεσμα εάν καταφέρετε να διαχειριστείτε το άγχος σας. Μία δοκιμή θα σας πείσει! 

Καλή επιτυχία!