Επισκεφθήκατε το site μας, διαβάσατε τις αγγελίες εργασίας και βρήκατε αυτή η οποία πληροί τις βασικές σας επαγγελματικές φιλοδοξίες. Προσαρμόσατε το βιογραφικό στην αγγελία εργασίας – διότι έχουμε επισημάνει την αξία του SEO στο βιογραφικό. Σωστά;- και στείλατε την αίτηση σας.

Υπάρχει ωστόσο ένα ακόμα tip που μπορεί να σας βοηθήσει στην εύρεση εργασίας και δεν είναι άλλο από το cover letter. Ακόμα κι αν η διαδικασία προσλήψεων έχει αλλάξει μέσω της τεχνολογικής εξέλιξης και των επαγγελματικών social media, ένα σύντομο cover letter εξακολουθεί να κεντρίζει το ενδιαφέρον του recruiter κατά την αξιολόγηση ενός βιογραφικού.

Υπάρχει περιορισμός ανάλογα με τον επαγγελματικό κλάδο για τη σύνταξη ενός cover letter;

Στην συντριπτική πλειοψηφία των θέσεων εργασίας, ένα cover letter μπορεί να σας φανεί εξαιρετικά χρήσιμο. Ακόμη κι αν για θέσεις blue collar, ένα cover letter δεν συνηθίζεται, για τις θέσεις white-collar μπορεί να φανεί χρήσιμο. Στο σύντομο μήνυμα σας προς τον recruiter, μπορείτε να αναφέρετε πέρα από τις βασικές δεξιότητες που έχετε και ταιριάζουν με τη θέση εργασίας, παραδείγματα επιτυχιών ή συνοπτικό portfolio με projects που έχετε ολοκληρώσει. Ειδικά για θέσεις εργασίας επικοινωνίας & marketing, μπορείτε να εισάγετε στο cover letter σας hyperlinks όπου να οδηγούν σε παραδείγματα της δουλειάς σας.

Γιατί ένα cover letter μπορεί να βοηθήσει τον recruiter;

  • Ένα cover letter εμπεριέχει κάποιες από τις σημαντικότερες πληροφορίες για το υπόβαθρο σας, τους στόχους σας & τις φιλοδοξίες της καριέρας σας.
  • Μπορούν να δώσουν μια πρώτη εικόνα για το αν θα μπορούσατε να ταιριάξετε με την κουλτούρα της εταιρείας.
  • Σας βοηθά να τονίσετε και να υπογραμμίσετε τις δεξιότητες εκείνες που σας κάνουν ξεχωριστούς και ιδανικούς για την θέση εργασίας για την οποία στείλατε το βιογραφικό σας.
  • Αποτελούν μια πρώτη ευκαιρία να αναδείξετε τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες.
  • Αποδεικνύει στον recruiter ότι έχετε κάνει ήδη την έρευνα σας για την εταιρεία και έχετε αναδείξει κάποια χαρακτηριστικά σας που βρίσκονται σε αρμονία με την περιγραφή της θέσης εργασίας.

Ακόμα κι αν εν τέλει δεν στείλετε το cover letter μαζί με την αίτηση σας, η δομή του θα σας δώσει ένα χρήσιμο υλικό για τη συνέντευξη εργασίας που ενδεχομένως να έχετε και θα σας φανεί χρήσιμο στο να βάλετε σε μια σειρά τις σκέψεις σας και να παρουσιάσετε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας.

Αναζητείτε εργασία; Δείτε όλες τις διαθέσιμες θέσεις μας. Αναζητείτε περισσότερες συμβουλές καριέρας; Διαβάστε το career blog μας.