Εργασία

Το τι αναζητούν οι εργοδότες από έναν υποψήφιο για εργασία μπορεί να μην είναι τόσο προφανές όσο νομίζουμε. Πέρα, δηλαδή, επαγγελματική εμπειρία, δεξιότητες σε ξένες γλώσσες και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οι εργοδότες ψάχνουν και για άλλα χαρακτηριστικά που περιμένουν να ανακαλύψουν στο βιογραφικό και ακόμα περισσότερο στη συνέντευξη εργασίας.

Προφανώς αυτά τα χαρακτηριστικά ποικίλλουν από θέση σε θέση δουλειάς και από επίπεδο σε επίπεδο θέσης. Γενικά, όμως, οι εργοδότες αναζητούν υποψήφιους ενθουσιώδεις, με αυτοπεποίθηση, με δεξιότητες επικοινωνίας και ικανότητα συνεργασίας, ευέλικτους και ευπροσάρμοστους, με ικανότητα να δίνουν λύσεις σε προβλήματα που τυχόν προκύπτουν.

Είναι, λοιπόν, καλό κάθε υποψήφιος να έχει κατά νου πως προκειμένου να κερδίσει τις εντυπώσεις ενός εργοδότη, πέρα από τα προσόντα του, πρέπει να διαθέτει και τις κατάλληλες συμπεριφορές. Εάν, επομένως, θεωρείτε πως υστερείτε σε κάποιο από τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά, προσπαθήστε να δουλέψετε πάνω σε αυτό και να βελτιώσετε την αντίστοιχη συμπεριφορά σας. Έτσι θα νιώθετε περισσότερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά ως υποψήφιος στην αγορά εργασίας.

Επιλέξτε τις υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού της Randstad και βρείτε τα καλύτερα στελέχη. Επικοινωνήστε μαζί μας στο www.randstad.gr

Επιστρέψτε στην προηγούμενη σελίδα