Εάν αναζητάς εργασία και σε αγχώνει ο ανταγωνισμός, τότε οι εταιρείες ανθρώπινου δυναμικού μπορούν να σε βοηθήσουν σε αυτό. Με ένα εκτεταμένο δίκτυο εργοδοτών στη διάθεσή τους, παρέχουν μια πληθώρα υπηρεσιών προκειμένου να σε βοηθήσουν να ξεχωρίσεις. 

Παρακάτω θα βρεις ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείς να αυξήσεις τις πιθανότητες να βρεις την εργασία που αναζητάς. 

βελτίωσε το βιογραφικό σου

Αν θέλεις να κλείσεις την επόμενή σου συνέντευξη τότε θα ήταν καλό να βελτιώσεις το βιογραφικό σου. Θα μπορούσες να το προσαρμόσεις ανάλογα με τη θέση  εργασίας για την οποία υποβάλλεις αίτηση, επισημαίνοντας τις σχετικές δεξιότητες και εμπειρίες σου. Θυμήσου να συμπεριλάβεις τυχόν πιστοποιήσεις ή προσόντα που μπορεί να σε βοηθήσουν να ξεχωρίσεις. Τα γραφεία ευρέσεως εργασίας διαθέτουν εξειδικευμένους συμβούλους για κάθε κλάδο στην αγορά εργασίας, οι οποίοι στο πλαίσιο αξιολόγησης για την τελική επιλογή ενός/μίας υποψηφίου/ας για μία θέση εργασίας, μπορούν να προσφέρουν συμβουλές, ώστε να βοηθήσουν τους υποψηφίους/ες να τελειοποιήσουν το βιογραφικό τους πριν από τη συνέντευξη με την εταιρεία- πελάτη.

προσπάθησε να δικτυωθείς 

Η δικτύωση αποτελεί το κλειδί στην αναζήτηση σου και τα γραφεία ευρέσεως εργασίας παρέχουν μία σημαντική ευκαιρία για την επέκταση των επαγγελματικών σου γνωριμιών. Ακολούθησε το LinkedIn της εταιρείας, ώστε να ενημερώνεσαι για τις ημέρες καριέρας ή webinars που διοργανώνει ή συμμετέχει με συμβούλους, για να έρθεις σε επαφή. Η γνωριμία με υπεύθυνους προσλήψεων και επαγγελματίες του κλάδου μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες να σε αναζητήσουν για θέσεις που χειρίζονται για εταιρείες - πελάτες. 

Man and woman talking and having a laugh while walking outside between office buildings.
Man and woman talking and having a laugh while walking outside between office buildings.

προνόησε και διατήρησε επικοινωνία

Φρόντισε να διατηρείς επικοινωνία με τους/ τις συμβούλους ανθρώπινου δυναμικού και να ενημερώνεις το προσωπικό σου προφίλ στη βάση τους, ανεβάζοντας το ανανεωμένο βιογραφικό σου και να υποβάλλεις αιτήσεις στις θέσεις που σε ενδιαφέρουν. Μέσω της παραπάνω τακτικής, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να σε λάβουν υπόψη τους και να επικοινωνήσουν μαζί σου όταν ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας.

επωφελήσου από τη γνώση και την εμπειρία που προσφέρουν οι σύμβουλοι

Οι εταιρείες ανθρώπινου δυναμικού έχουν πλήρη γνώση των τελευταιών τάσεων της αγοράς εργασίας όπως και τι ζητούν σήμερα οι εργοδότες. Αξιοποίησε στο έπακρο αυτήν την πληροφορία, αναζητώντας συμβουλές κατά τη διάρκεια της συνεργασίας σου με τον/την σύμβουλο ανθρώπινου δυναμικού για να σε βοηθήσει να βελτιώσεις τις δεξιότητές σου στις συνεντεύξεις, να προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για τον κλάδο που σε ενδιαφέρει και ακόμη, να παρέχει συμβουλές για την ενίσχυση του προσωπικού σου brand. Οι γνώσεις και η εμπειρία τους μπορούν να σε βοηθήσουν να ξεχωρίσεις στη διαδικασίας της πρόσληψης. 

βρες την θέση εργασίας που σου ταιριάζει

Πάνω απο 500 διαθέσιμες θεσεις εργασίας.

ξεκίνα την αναζήτησή σου

να είσαι ευέλικτος/η και ανοιχτός/ή σε προτάσεις

Αν και είναι απαραίτητο να έχεις μια εικόνα σχετικά με το είδος της εργασίας που αναζητάς, το να είσαι ευέλικτος/η και ανοιχτός/ή σε νέες προτάσεις μπορεί να σε βοηθήσει αρκετά. Θα μπορούσες να αναζητήσεις προσωρινές θέσεις εργασίας, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να βρεις μία μόνιμη απασχόληση. Οι προσωρινές θέσεις αποτελούν τον ιδανικό τρόπο για την απόκτηση εμπειρίας και δεξιοτήτων σε διάφορες εταιρείες. Ταυτόχρονα, έρχεσαι σε επαφή με νέα άτομα και διευρύνεις τις επαφές σου. Η αποδοχή μιας προσωρινής εργασίας δείχνει, επίσης, ότι γνωρίζεις να αξιοποιείς τις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται.  

η σημασία του follow up

Μετά από μια συνέντευξη ή αίτηση, θυμήσου να επικοινωνήσεις με το/τη σύμβουλο. Εξέφρασε το ενδιαφέρον σου για τη θέση και ζήτησε feedback σχετικά με την αίτηση ή τη συνέντευξή σου δείχνοντας έτσι επαγγελματισμό. Μείνε σε επαφή μαζί τους παρακολουθώντας έρευνες και webinars ή ακόμα και podcasts που προσφέρουν.

Η συνεχής μάθηση και η ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων θα σε καταστήσουν ακόμα πιο ελκυστικό υποψήφιο/α για μελλοντικές θέσεις εργασίας.

Τα γραφεία εύρεσης εργασίας μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο αναζητάς το επόμενο επαγγελματικό σου βήμα και να σε βοηθήσουν να ξεχωρίσεις σε μία απαιτητική αγορά εργασίας. Ακολουθώντας τις συμβουλές που αναφέρθηκαν, μπορείς αυξήσεις τις πιθανότητες για εύρεση εργασίας. Θυμήσου, ένα καλό βιογραφικό, η επικοινωνία, η δικτύωση, η αξιοποίηση της εμπειρίας των εξειδικευμένων συμβούλων και το να παραμείνεις ευέλικτος/η αποτελούν τα βασικά στοιχεία μιας επιτυχημένης αναζήτησης εργασίας.

δημιούργησε τον my Randstad λογαριασμό σου

Μοιράσου μαζί μας το βιογραφικό σου και ανακάλυψε εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

στείλε μας το cv σου