ποια είναι η εργασία ενός mobile engineer;

Ως mobile engineer, δημιουργείς εφαρμογές για διάφορες πλατφόρμες, από το σχεδιασμό και την ανάπτυξη μέχρι την υλοποίηση. Οι εφαρμογές που αναπτύσσεις βοηθούν τους χρήστες να εκτελούν απλές εργασίες, όπως η αποστολή και η λήψη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η διαχείριση και παρακολούθηση της υγείας τους ή οι online τραπεζικές συναλλαγές.

Κατασκευάζεις εφαρμογές σε ολοκληρωμένα περιβάλλοντα ανάπτυξης (IDEs) και σε σημαντικές πλατφόρμες όπως iOS, android ή windows. Τις περισσότερες φορές, βελτιστοποιείς τις εφαρμογές για να λειτουργούν σε όλες τις συσκευές. Επομένως, είναι σημαντικό να είσαι εξοικειωμένος/η με όλες τις πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται σε tablets και smartphones, ώστε να διασφαλίζεις ότι δημιουργείς λογισμικό που παρέχει μια απρόσκοπτη κι ευχάριστη εμπειρία χρήστη (UX), ανεξάρτητα από τη συσκευή ή την πλατφόρμα.

Ως mobile engineer, συνεργάζεσαι με διάφορους designers για να ενσωματώσεις ελκυστικά χαρακτηριστικά και θέματα που βελτιώνουν την εμπειρία χρήστη κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης της εφαρμογής. Διασφαλίζεις επίσης ότι ο σχεδιασμός και τα χαρακτηριστικά ακολουθούν τις ανάγκες των χρηστών.

Οι mobile engineers, εργάζονται για εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού ή ανάπτυξης παιχνιδιών που σχεδιάζουν εφαρμογές για κινητά. Μεγάλες πλατφόρμες όπως το android και το iOS διαθέτουν in-house mobile engineers που δημιουργούν νέες εφαρμογές και ασχολούνται επίσης με τη συντήρηση των εφαρμογών που υπάρχουν ήδη στην αγορά.

Θα ταίριαζαν οι τεχνολογικές σου δεξιότητες όπως και η πρωτοποριακή σου σκέψη με τη θέση του/της mobile engineer; Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις ποιες ικανότητες και προσόντα χρειάζεσαι για να πετύχεις στο ρόλο του/της mobile engineer.

θέσεις mobile engineer
1

ο μέσος μισθός ενός mobile engineer

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Οικονομικής Έρευνας, ο μέσος μισθός ενός/μιας mobile engineer στην Ελλάδα είναι περίπου 48.000€ ετησίως. Ορισμένες εταιρείες παρέχουν επιπλέον παροχές, benefits και μπόνους. Οι απολαβές σου διαφοροποιούνται ανάλογα με την εμπειρία και τις δεξιότητές σου. Όταν ξεκινάς να εργάζεσαι ως mobile engineer, λαμβάνεις χαμηλότερο μισθό, περίπου 33.000€ ετησίως. Καθώς αποκτάς πρόσθετα προσόντα και εμπειρία, το εισόδημά σου μπορεί να υπερβεί τα 58.000€ ετησίως.

ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τον μισθό ενός mobile engineer;

Οι αποδοχές σου ως mobile engineer, εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες. Όταν είσαι junior mobile engineer, ξεκινάς με χαμηλότερο μισθό λόγω της ελάχιστης εμπειρίας και τεχνογνωσίας που διαθέτεις. Ως senior mobile engineer, έχεις πρόσθετες ευθύνες και την ικανότητα πλέον να χειριστείς πολύπλοκες εργασίες. Η ύπαρξη πρόσθετων προσόντων και πιστοποιήσεων βελτιώνει επίσης το ύψος των απολαβών σου. 

Τα projects στα οποία εργάζεσαι επηρεάζουν επίσης το μισθό σου. Όταν εργάζεσαι σε ένα μεγάλο έργο, χρειάζεται να διαθέτεις περισσότερη εμπειρία και τεχνικές γνώσεις για να μπορείς να ανταπεξέλθεις. Ως εκ τούτου, μπορείς να διεκδικήσεις υψηλότερο μισθό. Τα μεγάλα projects, διαθέτουν επίσης τεράστια κονδύλια, επιτρέποντας στις εταιρείες να προσφέρουν καλύτερους μισθούς. Τα μικρότερα projects αντίθετα, έχουν περιορισμένους πόρους, πράγμα που σημαίνει ότι οι μισθοί θα είναι χαμηλοί. 

κατέβασε τον οδηγό μας
2

κατηγορίες mobile engineers

Ορισμένες περιοχές εξειδίκευσης για τους/τις mobile engineers περιλαμβάνουν:

άνθρωπος που κοιτάζει το έξυπνο τηλέφωνο
άνθρωπος που κοιτάζει το έξυπνο τηλέφωνο
3

εργαζόμενος ως mobile engineer

Για να εργαστείς ως mobile engineer χρειάζεται να διαθέτεις δημιουργικότητα και δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων για να μπορείς να αναπτύσσεις και να συντηρείς εφαρμογές για κινητά. Ας εξερευνήσουμε τα κύρια καθήκοντα, τις δεξιότητες και το εργασιακό περιβάλλον ενός/μιας mobile engineer.

4

τα προσόντα και η εκπαίδευση ενός mobile engineer

Για να γίνεις mobile engineer στην Ελλάδα, χρειάζεται να διαθέτεις τα ακόλουθα εκπαιδευτικά προσόντα: 

  • Εκπαίδευση: απόκτησε πτυχίο στην πληροφορική ή σε ένα συναφές αντικείμενο όπως το software engineering ή το information technology. Αφού εφοδιαστείς με τις βασικές γνώσεις για την ανάπτυξη λογισμικού, είναι χρήσιμο να επιλέξεις μια πλατφόρμα στην οποία θα εστιάσεις, όπως android ή iOS. Καθώς κάθε πλατφόρμα διαθέτει μοναδικές γλώσσες προγραμματισμού, η εξειδίκευση σε μία πλατφόρμα βελτιώνει τις γνώσεις σου και τις προοπτικές απασχόλησής σου.
  • Εργασιακή εμπειρία: για να γίνεις mobile engineer, χρειάζεται να μάθεις να σχεδιάζεις εφαρμογές για κινητά και να δημιουργήσεις ένα εντυπωσιακό portfolio. Εξέτασε τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης και μαθητείας για να αποκτήσεις εμπειρία και να βελτιώσεις τις δεξιότητές σου. Ακόμη, μπορείς να παρακολουθήσεις bootcamps για να βελτιώσεις τις τεχνικές σου γνώσεις στις γλώσσες προγραμματισμού που χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη εφαρμογών, όπως η JavaScript ή η C++. 

οι ικανότητες και δεξιότητες των mobile engineers

Ορισμένες από τις ικανότητες και τα soft skills που είναι απαραίτητα για έναν/μία mobile engineer περιλαμβάνουν:

  • Άριστη γνώση υπολογιστών: ως mobile engineer, αφιερώνεις πολλές ώρες αναπτύσσοντας εφαρμογές στον υπολογιστή σου. Επομένως, χρειάζεσαι βαθιά γνώση στο χειρισμό του υπολογιστή και της λειτουργίας του, όπως επίσης και δεξιότητες στη χρήση εργαλείων ανάπτυξης λογισμικού. Η επιδεξιότητα στη χρήση υπολογιστή είναι επίσης χρήσιμη όταν αναπτύσσεις λογισμικό ηλεκτρονικών υπολογιστών.
  • Γνώσεις προγραμματισμού: η γνώση γλωσσών προγραμματισμού είναι ζωτικής σημασίας για τους/τις mobile engineers, ειδικά σε γλώσσες ανάπτυξης εφαρμογών, όπως η JavaScript ή C++. Εάν αναπτύσσεις εφαρμογές για συγκεκριμένη πλατφόρμα, θα χρησιμοποιήσεις τη γλώσσα που προτιμάται για αυτήν. Είναι σημαντικό να βελτιώνεις συνεχώς τις δεξιότητές σου στον προγραμματισμό και να μαθαίνεις νέες γλώσσες προγραμματισμού.
  • Δεξιότητες ανάπτυξης εφαρμογών σε διαφορετικές πλατφόρμες: ως mobile engineer, είναι σημαντικό να αναπτύσσεις εφαρμογές για διαφορετικές πλατφόρμες και λειτουργικά συστήματα. Η ανάπτυξη σε διαφορετικές πλατφόρμες είναι ένα σημαντικό προσόν, καθώς καθημερινά δημιουργούνται νέες πλατφόρμες και είναι απαραίτητη η καλή γνώση σημαντικών εννοιών, όπως η επαναχρησιμοποίηση κώδικα και η υποστήριξη υπηρεσιών σε διαφορετικές πλατφόρμες. 
  • Δεξιότητες κυβερνοασφάλειας: η εργασία σου περιλαμβάνει τη δημιουργία ασφαλών εφαρμογών για τους χρήστες. Οι δεξιότητες κυβερνοασφάλειας σε βοηθούν να προσδιορίσεις το επίπεδο ασφαλείας των εφαρμογών σου και να βρεις λύσεις σε θέματα ασφαλείας.
  • Επιχειρηματικές δεξιότητες: ως mobile engineer, χρειάζεσαι και επιχειρηματική ευφυία καθώς και δεξιότητες marketing και εξυπηρέτησης πελατών, για να αναπτύξεις μια εφαρμογή που λύνει τα προβλήματα των χρηστών και απαντά στις ανάγκες τους. 
5

FAQs

Εδώ, θα βρεις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με το επάγγελμα του/της mobile engineer.

thank you for subscribing to your personalised job alerts.