Η συνεργασία με ένα γραφείο ανθρώπινου δυναμικού με εξειδικευμένους συμβούλους, όπως είναι η Randstad Hellas, μπορεί να ενισχύσει τις πιθανότητες σου να αποκτήσεις πιο άμεσα τη θέση εργασίας των ονείρων σου.

Παρακάτω θα βρεις τους λόγους για τους οποίους ένας εξειδικευμένος σύμβουλος ανθρώπινου δυναμικού ( recruitment specialist )μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην προσπάθειά σου να βρεις την επόμενη θέση εργασίας που σου ταιριάζει.

1. εξειδικευμένες γνώσεις και συμβουλές: οι recruitment specialist γνωρίζουν τον κλάδο σου σαν την παλάμη του χεριού τους.

Ο ρόλος τους είναι να γνωρίζουν σε βάθος το επάγγελμά σου, την ορολογία του κλάδου, το τι ζητάει ο κάθε εργοδότης και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η αγορά εργασίας. Είναι,επίσης, στο πλαίσιο των καθηκόντων τους να γνωρίσουν εσένα, αξιολογώντας το βιογραφικό σου σημείωμα, τις δεξιότητές σου, την εμπειρία σου και τις επαγγελματικές σου φιλοδοξίες για να σε συμβουλέψουν σχετικά με το πού θα ταίριαζε περισσότερο στο προφίλ σου.

Δεδομένου ότι οι recruitment specialists γνωρίζουν πολύ καλά όλες τις απαιτήσεις της θέσης εργασίας για την οποία υποβάλεις αίτηση, θα είναι σε θέση να δώσουν ακριβείς συμβουλές σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η εμπειρία και οι δεξιότητές σου θα αξιοποιηθούν καλύτερα αλλά και με ποιον τρόπο μπορείς να δικαιολογήσεις τυχόν κενά στην εργασιακή σου πορεία για να εξασφαλίσεις τη θέση των ονείρων σου.

2. αποκλειστική πρόσβαση σε θέσεις εργασίας: οι εξειδικευμένοι specialist recruitment αναπτύσσουν στενές (και συχνά αποκλειστικές) σχέσεις με κορυφαίες επιχειρήσεις του κλάδου.


Οι recruitment specialists βρίσκονται σε συνεχή επαφή με εργοδότες της ειδικότητάς σου, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι οι πρώτοι που θα μάθουν αν έχει ανοίξει μία καινούργια θέση εργασίας που σε ενδιαφέρει. Ένας/Μία κορυφαίος/α στο είδος του, recruitment specialist, είναι προνοητικός/η και προσπαθεί να ενημερώνεται νωρίτερα για διαθέσιμες θέσεις εργασίας πριν αυτές παραδοσιακά αναρτηθούν στις ιστοσελίδες και στα κοινωνικά μέσα.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ενημερωθείς πρώτος/η, εφόσον το εργασιακό σου προφίλ ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της θέσης και αντίστοιχα να έχεις την ευκαιρία να περάσεις από συνέντευξη. Παράλληλα, θα έχεις πρόσβαση σε ποικίλες διαθέσιμες θέσεις για να διαλέξεις.

3. συμβουλές διαπραγμάτευσης μισθού: οι recruitment specialists μπορούν να σου προσφέρουν συμβουλές για μισθολογικές διαπραγματεύσεις. με βάση έρευνες για τις τάσεις  στον τομέα της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και τους μισθούς.

Δεδομένου ότι οι recruitment specialists έχουν εκτεταμένη εμπειρία στις διαδικασίες εύρεσης και πρόσληψης υποψηφίων στον κλάδο σου, γνωρίζουν σε βάθος το εύρος του μισθού που μπορεις να αναμένεις από μια θέση εργασίας. Μπορούν επίσης να σε συμβουλεύσουν σχετικά με το τι θα μπορούσες να κάνεις για να εξασφαλίσεις την υψηλότερη μισθολογική κλίμακα της θέσης.

Στις περισσότερες διαπραγματεύσεις με την εταιρεία-πελάτης, οι recruitment  specialists σου  παρέχουν ένα επιπλέον πλεονέκτημα, καθώς μπορούν να χειριστούν για λογαριασμό σου τη μισθολογική διαπραγμάτευση για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος σου κατά τη νέα σου σύμβαση. Μπορείς να διαβάσεις την έρευνα της randstad Hellas  τάσεις στον τομέα της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και τους μισθούς.

4. προετοιμασία για τη συνέντευξη: οι recruitment specialists θα σε βοηθήσουν, δινοντάς σου συμβουλές για τη συνέντευξη με την εταιρεία-πελάτη τους

Γενικά σε κάθε συνέντευξη εργασίας, όσο καλύτερα προετοιμασμένος-η είσαι, τόσο χαμηλότερο θα είναι το άγχος και τόσο μεγαλύτερη η αυτοπεποίθησή σου. Οι recruitment specialists  θα αφιερώσουν χρόνο για να σου παρέχουν λεπτομερή ενημέρωση, ώστε να σε βοηθήσουν να νιώσεις άνετα και με αυτοπεποίθηση κατά την προετοιμασία της συνέντευξης.

Οτιδήποτε μπορεί να αφορά τη διαδικασία της συνέντευξης , από την περιγραφή της θέσης εργασίας μέχρι εσωτερικές πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία, την ομάδα με την οποία πρόκειται να συνεργαστείς, τη δομή της εταιρείας, συμβουλές και συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τον ρόλο, τις προσδοκίες κ.λπ. Πρόκειται για πολύτιμες πληροφορίες που έχουν σκοπό να σε προετοιμάσουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

5. έλεγχος των συστατικών επιστολών: τα γραφεία ανθρώπινου δυναμικού μπορούν να μειώσουν τον αριθμό των κλήσεων προς τους πρώην προϊσταμένους σου.

Η συνεργασία με τους recruitment specialists σημαίνει ότι, αντί οι επιμέρους εν δυνάμει εργοδότες σου, να επικοινωνούν με τους πρώην προϊσταμένους σου κάθε φορά  -κάτι που στις περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να γίνει χρονοβόρο και ενοχλητικό- οι recruitment specialists θα τηλεφωνήσουν μόνο μία φορά και θα παρέχουν την ίδια συστατική επιστολή σε κάθε έναν από τους εν δυνάμει εργοδότες, στους οποίους υποβάλλεις αίτηση.

Εν κατακλείδι, μόνο οφέλη μπορεί να σου προσφέρει η συνεργασία με έναν recruitment specialist στο κυνήγι εργασίας σου, καθώς γνωρίζει τις τελευταίες τάσεις, ευκαιρίες  και τρέχουσες αλλαγές στην αγορά εργασίας.

Επικοινώνησε με έναν από τους εξειδικευμένους συμβούλους ανθρώπινου δυναμικού της Randstad Hellas σήμερα, στο τηλέφωνο επικοινωνίας που θα βρεις στην περιγραφή της θέσης εργασίας που σε ενδιαφέρει για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις για τη θέσεις που χειρίζεται και ανακάλυψε πώς μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις την επόμενη θέση εργασίας που σου ταιριάζει.