ποια είναι η εργασία ενός .net engineer;

Ως .NET engineer, δημιουργείς εφαρμογές χρησιμοποιώντας το .NET Framework. Το .NET web application framework από τη Microsoft λειτουργεί στο λειτουργικό σύστημα Windows. Η πλατφόρμα διαθέτει μια εκτενή βιβλιοθήκη και παρέχει ένα περιβάλλον που επιτρέπει την αλληλεπικοινωνία μεταξύ γλωσσών. Ένας/μια .NET engineer μπορεί να χρησιμοποιήσει διάφορες γλώσσες προγραμματισμού για να δημιουργήσει εφαρμογές και λογισμικό. Η Microsoft παρουσίασε το .NET Framework για τη δημιουργία εφαρμογών μόνο στα Windows, αλλά οι αναβαθμισμένες εκδόσεις των .NET LIKE και .NET Core επιτρέπουν την προσαρμογή και στα MacOS και Linux.

Το Microsoft Framework είναι χρήσιμο για την ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών, διαδραστικών μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης και εφαρμογών cloud. Οι καθημερινές εργασίες ενός/μιας .NET engineer κυμαίνονται από την αντιμετώπιση αιτημάτων βοήθειας που σχετίζονται με το .NET Framework μέχρι την απάντηση σε email. Ως .NET engineer, προγραμματίζεις επίσης εφαρμογές .NET και δημιουργείς αρχικές σχεδιαστικές προεπισκοπήσεις ή εικονικά πρωτότυπα με τους προγραμματιστές του front-end. Η εργασία σου περιλαμβάνει την επιδιόρθωση σφαλμάτων και την επίλυση προβλημάτων σε εφαρμογές cloud και διαδικτυακές εφαρμογές.

Εκτός, από τη συνεργασία με την ομάδα front-end, συμμετέχεις επίσης στην ανάπτυξη της πλευράς του back-end. Συνεπώς, πρέπει να είσαι εξοικειωμένος/η με τον κύκλο ανάπτυξης λογισμικού και με τον τρόπο χρήσης των γλωσσών προγραμματισμού και των εργαλείων που εμπλέκονται. 

Ως .NET engineer, εργάζεσαι για μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες ή διεθνείς εταιρείες που βασίζονται σε εφαρμογές cloud και διαδικτυακές εφαρμογές του .NET. Ωστόσο, και μικρότερες εταιρείες που χρησιμοποιούν το .NET Framework προσλαμβάνουν επίσης .NET engineers για τον προγραμματισμό εφαρμογών.

Θα σου ταίριαζε μια εργασία ως .NET engineer; Σε ενδιαφέρει ο τομέας της πληροφορικής και έχεις τεχνικές δεξιότητες; Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις ποιες ικανότητες και προσόντα χρειάζεσαι για να επιτύχεις στην αγορά εργασίας ως .NET engineer.

θέσεις .net engineer
1

ο μέσος μισθός ενός .net engineer

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Οικονομικής Έρευνας, ο μέσος μισθός ενός/μιας .NET engineer είναι 50.000€ ετησίως. Οι αποδοχές σου μπορούν να φτάσουν το μέσο μισθό όταν έχεις περισσότερα από πέντε έτη εργασιακής εμπειρίας. Ως νεοεισερχόμενος/η στον κλάδο με ένα έως πέντε έτη προϋπηρεσίας, οι αποδοχές σου θα είναι περίπου 34.000€ ετησίως. Οι .NET engineers με περισσότερα έτη προϋπηρεσίας μπορούν να φτάσουν τις 60.000€ ετησίως.

ποιoι παράγοντες επηρεάζουν το μισθό ενός .net engineer;

Ως .NET engineer, ο μισθός σου εξαρτάται από την εμπειρία και τα προσόντα σου. Ο εργοδότης σου βασίζεται στις δεξιότητες και στις ικανότητές σου στο σχεδιασμό δικτύων υπολογιστών. Επομένως, η εμπειρία σου καθορίζει τις αποδοχές σου. Όταν είσαι νέος/α στο ρόλο, ακόμα μαθαίνεις τις βασικές αρχές και ενδέχεται να μην είσαι σε θέση να αναλάβεις πλήρως ορισμένα καθήκοντα. Όταν έχεις χρόνια εμπειρίας, η γνώση σου σε βοηθά να αντιμετωπίσεις πιο περίπλοκα προβλήματα.

Ορισμένες περιοχές προσφέρουν υψηλότερους μισθούς από άλλες, λόγω της υψηλής ζήτησης για network engineers. Όταν εργάζεσαι σε μεγάλες πόλεις με κέντρα καινοτομίας και τεχνολογίας, είναι πιθανό να απολαμβάνεις υψηλότερο μισθό σε σύγκριση με τους/τις network engineers που εργάζονται σε μικρές πόλεις.

κατέβασε τον οδηγό μας
2

κατηγορίες .net engineers

Ορισμένες από τις διαθέσιμες ειδικότητες των .NET engineers είναι:

γυναίκα και άνδρας που εργάζονται μαζί χρησιμοποιώντας ένα φορητό υπολογιστή
γυναίκα και άνδρας που εργάζονται μαζί χρησιμοποιώντας ένα φορητό υπολογιστή
3

εργαζόμενος ως .net engineer

Ως .NET engineer, σχεδιάζεις και διατηρείς την υποδομή του δικτύου. Εάν ενδιαφέρεσαι να εργαστείς ως .NET engineer εξέτασε τα καθήκοντα και το πρόγραμμα εργασίας του ρόλου.

4

τα προσόντα και η εκπαίδευση ενός .net engineer

Εδώ θα βρεις τα απαιτούμενα προσόντα για να εργαστείς ως .NET engineer:

  • Εκπαίδευση: Παρόλο που οι ακαδημαϊκές απαιτήσεις για τους/τις .NET engineers ποικίλουν ανάλογα με τα καθήκοντα και τους εργοδότες, η ελάχιστη απαίτηση είναι συνήθως ένα πτυχίο σε μαθηματικά ή πληροφορική. Σκέψου την απόκτηση σχετικής πιστοποίησης από τον κλάδο για να ενισχύσεις τις γνώσεις και την εμπειρία σου. Ορισμένες από τις πιστοποιήσεις που είναι σχετικές με τον ρόλο περιλαμβάνουν το Cisco Certified Network Associate (CCNA) και το CompTIA Network+.
  • Απόκτησε πρακτική εμπειρία: Κάνε πρακτική εξάσκηση στον σχεδιασμό και τη διατήρηση υπολογιστικών δικτύων. Ξεκίνησε κάνοντας αίτηση σε junior θέσεις για να αποκτήσεις εμπειρία.

οι ικανότητες και δεξιότητες του .net engineer

Ορισμένες από τις δεξιότητες του/της .NET engineer περιλαμβάνουν: 

  • Κριτική σκέψη και ικανότητα επίλυσης προβλημάτων: ως .NET engineer, αντιμετωπίζεις διάφορα προβλήματα ανάπτυξης ιστοσελίδων ή εφαρμογών. Για παράδειγμα, ο κώδικάς σου μπορεί να εμφανίζει διαφορετικά αποτελέσματα από αυτά που επιθυμείς λόγω σφαλμάτων. Βασίζεσαι στην κριτική σκέψη για την αναγνώριση προβλημάτων και την επιδιόρθωσή τους. Η ικανότητα συλλογής και ανάλυσης πληροφοριών για την επίλυση προβλημάτων είναι σημαντική. 
  • Διαχείριση χρόνου: ως .NET engineer, εργάζεσαι σε projects με συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια και μερικές φορές αντιμετωπίζεις πολλαπλές εργασίες. Χρειάζεσαι δεξιότητες διαχείρισης χρόνου, για να οργανώσεις τις εργασίες σου και να τις ταξινομήσεις κατά προτεραιότητα, ώστε να παραδώσεις τα projects σου εγκαίρως. 
  • Δεξιότητες ομαδικής εργασίας και συνεργασίας: ως .NET engineer, εργάζεσαι σε μια ομάδα με άλλους/ες επαγγελματίες της πληροφορικής και προγραμματιστές. Χρειάζεσαι δεξιότητες συνεργασίας για να εργαστείς με άλλους/ες και να συντονίσεις ή να αναθέσεις εργασίες. 
  • Ηγετικές ικανότητες: ως .NET engineer, καθοδηγείς νεότερους/ες προγραμματιστές σε διάφορα projects. Οι ηγετικές ικανότητες σε βοηθούν να τους εμπνεύσεις και να τους κινητοποιήσεις για την ολοκλήρωσή τους.
5

FAQs

Εδώ θα βρεις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που αφορούν το ρόλο του/της .NET engineer.

thank you for subscribing to your personalised job alerts.