Η πρακτική άσκηση σας αποτελεί ένα κρίσιμο βήμα που θα σας ωθήσει πιο κοντά στους στόχους σας. Κατά τη διάρκειά της, όχι μόνο θα εφαρμόσετε και θα δοκιμάσετε τις ακαδημαϊκές σας γνώσεις σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον εργασίας, αλλά, επίσης, θα αποκτήσετε τεχνικές και επικοινωνιακές δεξιότητες, οι οποίες κρίνονται απαραίτητες για την επαγγελματική σας αποκατάσταση μετά την αποφοίτηση.

Θέλετε η πρακτική άσκηση σας να αποτελεί πρόκληση και να σας παρέχει πολλές ευκαιρίες να αναπτύξετε τις εργασιακές δεξιότητές σας και να δικτυωθείτε με επαγγελματίες του χώρου. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τους λόγους που αξίζει να διαλέξετε τη Randstad για την πρακτική σας, συνεχίστε να διαβάζετε!

  • Το περιβάλλον εργασίας. Στη Randstad, θα νιώσετε ευπρόσδεκτοι από τη πρώτη στιγμή. Η κουλτούρα είναι εξαιρετική, οι συνάδελφοι και οι managers σας είναι επαγγελματίες και, ταυτόχρονα, ευγενικοί και προσιτοί. Δε θα σας αφήσουν να αποθαρρυνθείτε από το πολυάσχολο περιβάλλον, καθώς είναι πάντα πρόθυμοι να σας καθοδηγήσουν βήμα προς βήμα ως προς τα νέα σας καθήκοντα. Επιπρόσθετα, είναι έκδηλη η αίσθηση ότι όλοι στην εταιρεία αισθάνονται περήφανοι για τη δουλειά που κάνουν.
  • Απόκτηση πολύτιμων εργασιακών γνώσεων και ικανοτήτων. Η εταιρεία δεν προσφέρει μόνο τη δυνατότητα να αποκτήσετε πρακτική εμπειρία στο recruiting, αλλά και να έρθετε σε επαφή με ποικίλους τοπικούς κλάδους στην αγορά εργασίας, όπως τον τραπεζικό & ασφαλιστικό, τον τομέα των καταναλωτικών αγαθών, των πωλήσεων, του μάρκετινγκ και της λιανικής, της εξυπηρέτησης πελατών, των μηχανικών κλπ. Παρά το γεγονός ότι κάνω μόνο την πρακτική μου, έχω ειλικρινά εκπλαγεί από το πόσο μεγάλη επίδραση μπορώ να έχω!
  • Συμβουλευτική. Οι υπάλληλοι της Randstad είναι οι πλέον ειδικοί στον τομέα τους, συνεπώς μπορούν να σας δώσουν συμβουλές για την καριέρα σας και τις ευκαιρίες που υπάρχουν στον κλάδο για τον οποίο ενδιαφέρεστε. Αξίζει, επίσης, να αναφέρω ότι η HR Manager έκανε τη συνέντευξη ευχάριστη και καθόλου αγχωτική με την ευγενική και εξωστρεφή προσωπικότητά της. Πέρα από αυτό, προσέφερε πολύτιμες συμβουλές για την αγορά εργασίας στην Ελλάδα, γεγονός που κατέστησε τη συνέντευξη μια χρήσιμη εμπειρία, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.
  • Ευκαιρίες επαγγελματικές αποκατάστασης. Είναι στην κουλτούρα της Randstad να βοηθά τα άτομα που διενέργησαν την πρακτική τους σε αυτή και απέδειξαν την αποτελεσματικότητα τους να βρουν εργασία, είτε μέσα στην εταιρεία είτε στις εταιρείες των πελατών της.
  • Ισορροπία επαγγελματικής-προσωπικής ζωής. Προσέξτε ότι αυτό εξαρτάται και από τις προϋποθέσεις για πρακτική άσκηση της σχολής σας. Ωστόσο, αν υποχρεούστε να εργάζεστε σε πλήρες ωράριο, η Randstad προσφέρει ευέλικτα ωράρια εργασίας, ώστε να μην παραμελήσετε τις ακαδημαϊκές σας υποχρεώσεις.
  • Ισότητα των φύλων. Στη Randstad, υπάρχει ισορροπία στην αναλογία γυναικών και αντρών. Η εταιρεία αξιολογεί και επιβραβεύει τους εργαζομένους της για την αποτελεσματικότητά τους, την αφοσίωσή τους και τις ηθικές τους αξίες, ανεξάρτητα από το φύλο τους.
  • Εγκαταστάσεις. Τα γραφεία της Randstad είναι ιδανικά για ένα φοιτητή, καθώς βρίσκονται στον Πύργο Αθηνών, ο οποίος είναι εύκολα προσβάσιμος από το σταθμό του μετρό των Αμπελοκήπων. Επίσης, κάτι που ίσως να μη γνωρίζετε είναι ότι έχετε μια μοναδική θέα της Αθήνας από το γραφείο σας, σε όποιο χώρο της εταιρείας και αν βρίσκεστε.

Γράφει η Γεωργία Αποστολάκου, trainee στο τμήμα Staffing.