Οι σύμβουλοι hr αποκτούν όλο και σημαντικότερο ρόλο στην εύρεση εργασίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Μιας και οι περισσότερες εταιρείες επιλέγουν μια εταιρεία εύρεσης εργασίας για να βοηθήσει ή αντικαταστήσει εξ ολοκλήρου το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς μπορούν οι σύμβουλοι hr να σας βοηθήσουν στην καριέρα σας. Αρχικά, πρέπει να έχετε τα παρακάτω στοιχεία υπόψη σας:  

  • Οι σύμβουλοι hr δεν είναι σύμβουλοι σταδιοδρομίας

Οι σύμβουλοι hr που απασχολούνται σε μία εταιρεία εύρεσης εργασίας δεν μπορούν να σας καθοδηγήσουν όσον αφορά τις επιλογές σας για εργασία. Κοιτώντας το βιογραφικό σας, μπορούν να καταλάβουν αν ταιριάζετε σε συγκεκριμένες αγγελίες εργασίας αλλά δεν μπορούν να σας συμβουλεύσουν ως προς το σε ποιες θέσεις εργασίας να κάνετε αίτηση. Είναι, λοιπόν, δικό σας καθήκον να επιλέξετε ποια καριερα θέλετε να ακολουθήσετε και να πείσετε τον recruiter ότι ταιριάζετε στην εν λόγω θέση ή εταιρεία.

  • Οι σύμβουλοι hr δεν παίρνουν αποφάσεις όσον αφορά το τελικό στάδιο πρόσληψης

Ο ρόλος τους ουσιαστικά ολοκληρώνεται όταν κληθείτε για συνέντευξη εργασίας από την εταιρεία για την οποία έχουν αναλάβει την εύρεση προσωπικού. Ο τελικός λόγος ανήκει στον υπεύθυνο προσλήψεων της εταιρείας, επομένως, πρέπει να πείσετε τόσο τον recruiter όσο και την ίδια την εταιρεία για τις ικανότητές σας. Η ισχυρή πλειοψηφία των συμβούλων hr έχει προσωπικό λογαριασμό στα επαγγελματικά δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης. Αν, λοιπόν, θέλετε να ενταχθείτε στο ανθρώπινο δυναμικό μιας εταιρείας, μπορείτε να συνδεθείτε μαζί τους και να ενημερωθείτε για τις ανοιχτές θέσεις εργασίας στις οποίες μπορείτε να κάνετε αίτηση. Οι ίδιοι κάνουν αναζητήσεις στα social media για ικανούς υποψηφίους άρα μπορείτε να αποκτήσετε πλεονέκτημα αν ξεκινήσετε οι ίδιοι μια επαφή. Έτσι, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλα τα οφέλη που προσφέρει μια εταιρεία εύρεσης εργασίας.