Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο με λίστες με life hacks που υπόσχονται να σε βοηθήσουν να εξοικονομήσεις  χρόνο, να παραμείνεις  οργανωμένος/η ή να λύσεις καθημερινά προβλήματα, ώστε να γίνει η ζωή σου πιο εύκολη. Υπάρχει όμως μία λίστα συμβουλών που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την αναζήτηση εργασίας σου;

Κατά τη διαδικασία αναζήτησης εργασίας θα μπορούσες να επιλέξεις τον σύντομο δρόμο. Ποιος/α δεν θα ήθελε να κερδίσει χρόνο από την επίπονη προσπάθεια να βρει την επόμενη εργασία του/της και να φτάσει λίγο γρηγορότερα στο στόχο του/της;

Κοντολογίς, παρακάτω θα βρεις έξι συμβουλές για να κάνεις την αναζήτηση εργασία σου πιο αποδοτική και να μειώσεις το άγχος της διαδικασίας.

χρησιμοποίησε λέξεις-κλειδιά.

Θα ήθελες να βεβαιωθείς ότι το βιογραφικό σου θα φτάσει στα χέρια των συμβούλων ανθρώπινου δυναμικού, οι οποίοι κάποιες φορές αναζητούν βιογραφικά από την γενικότερη βάση δεδομένων μέσω μηχανών αναζήτησης (applicant tracking software); Αν η απάντηση σου είναι θετική, τότε καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά στο βιογραφικό αλλά και στη συνοδευτική επιστολή σου, εφόσον σου ζητηθεί.

Πώς ξέρεις ποιες λέξεις-κλειδιά χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις; Αυτό είναι εύκολο: Βρίσκονται ακριβώς εκεί στην περιγραφή της θέσης εργασίας. Εάν αναζητούν κάποιον/α υποψήφιο/α για τη θέση της "γραμματειακής υποστήριξης" , βεβαιώσου ότι χρησιμοποιείς λέξεις που υπαρχουν στην αγγελία (π.χ. διαχείριση τηλεφωνικών κλήσεων και ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, συντονισμός και οργάνωση καθημερινών ενεργειών, εξυπηρέτηση & διαχείριση αιτημάτων) στο δικό σου βιογραφικό, οι οποίες να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

 

απόκτησε πλεονέκτημα με μια συνοδευτική επιστολή.

Η αλήθεια είναι ότι δεν απαιτούν όλες οι αγγελίες εργασίας μια συνοδευτική επιστολή (cover letter), αλλά η συμπερίληψη μιας μπορεί να σου δώσει ένα πλεονέκτημα, εφόσον την απαιτεί ο υπεύθυνος πρόσληψης. Η συνοδευτική επιστολή σου δίνει μια επιπλέον ευκαιρία να χρησιμοποιήσεις τις πολύτιμες λέξεις-κλειδιά.

Επειδή ενδέχεται να χρησιμοποιείς μια συνοδευτική επιστολή για κάθε θέση εργασίας για την οποία κάνεις  αίτηση, θα ήταν καλό να δημιουργήσεις ένα πρότυπο και να το προσαρμόζεις ανάλογα με τα στοιχεία της εταιρείας για την οποία κάνεις αίτηση κάθε φορά. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να την προσαρμόσεις για διαφορετικούς εργοδότες με αποτέλεσμα την εξοικονόμιση του πολύτιμου χρόνου σου.

 

ανέβασε το βιογραφικό σου σημείωμα.

Εάν χρειαστεί να επιλέξεις μεταξύ της συμπλήρωσης μιας ηλεκτρονικής αίτησης/φόρμας ή της καταχώρισης ενός βιογραφικού σημειώματος, προτιμότερο και ωφελιμότερο είναι το βιογραφικό. Το βιογραφικό θα έχει την προσωπική σου σφραγίδα, αντί να “χαθεί” στη μορφή μιας ηλεκτρονικής αίτησης. Επίσης θα σου εξοικονομήσει και χρόνο, εφόσον το έχεις ήδη έτοιμο. 

 

βοήθησε τους υπεύθυνους προσλήψεων να σε βρουν.

Προτείνουμε αναμφίβολα να δημιουργήσεις ένα προφίλ στη Randstad Hellas και να καταχωρήσεις το βιογραφικό σου, ώστε να το κάνεις ορατό στους υπεύθυνους προσλήψεων. Όπως αναφέρεται και στις αγγελίες, μετά τη συλλογή και την αξιολόγηση όλων των βιογραφικών σημειωμάτων, οι σύμβουλοι μας  επικοινωνούν με τους υποψηφίους που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της θέσης προς στελέχωση για περισσότερες λεπτομέρειες και με σκοπό να οριστεί συνάντηση για συνέντευξη.

 

κάνε εγγραφή ώστε να λαμβάνεις αγγελίες εργασίας που σε ενδιαφέρουν.

Υπάρχει το ενδεχόμενο να σπαταλήσεις πολύ χρόνο σε όλες τις ιστοσελίδες με τις λίστες των θέσεων εργασίας, ψάχνοντας τη θέση που σε ενδιαφέρει. Στη Randstad Hellas μπορείς να κάνεις εγγραφή και να λαμβάνεις ειδοποιήσεις μέσω email για ευκαιρίες καριέρας σύμφωνα με τον κλάδο εργασίας που στοχεύεις. Στο κάτω μέρος της σελίδας του κάθε κλάδου που χειριζόμαστε θα βρεις αυτήν την επιλογή, στην οποία μπορείς να εισάγεις τη διεύθυνση του email σου και να επιλέξεις τη συχνότητα: ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία. Τέλος επίλεξε τη δήλωση απορρήτου και, στη συνέχεια, κάνε κλικ στο βέλος για να εγγραφείς.

Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνεις τις θέσεις εργασίας που σε ενδιαφέρουν για να μην χάσεις κάποια ευκαιρία. Απλά σκέψου τον χρόνο που θα εξοικονομήσεις!

 

μην αφήνεις την προσπάθεια.

Μία από τις καλύτερες συμβουλές αναζήτησης εργασίας που μπορούμε να σου δώσουμε είναι να είσαι επίμονος/η. Έχε υπόψη σου το εξής: Η αναζήτηση εργασίας είναι μαραθώνιος, όχι σπριντ. Μην σταματήσεις στιγμή να πιστεύεις στην επιτυχία λόγω κάποιας απογοήτευσης. Θα μπορούσαμε να σε βοηθήσουμε; Νέες θέσεις εργασίας δημοσιεύονται συνεχώς! Μπορείς να δεις όλες τις διαθέσιμες θέσεις που χειρίζεται η Randstad Hellas, πατώντας εδώ. Για οποιαδήποτε θέση σε ενδιαφέρει, κάνε αίτηση μέσω της επιλογής 'κάντε την αίτησή σας τώρα'. Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση, παρακαλώ μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας στο +30 210 6770523.

 

*To πρωτότυπο άρθρο δημοσιεύτηκε στο career advice του Monster.