Καθώς ο φόρτος εργασίας αυξάνεται και η ισορροπία εργασίας-προσωπικής ζωής γίνεται όλο και πιο σημαντική, είναι πλέον ζωτικής σημασίας για τους εργαζόμενους να είναι πιο ενεργητικοί και παραγωγικοί.

Αυτό μπορείς να το πετύχεις μαθαίνοντας πώς να κάνεις τις σωστές επιλογές καθημερινά και, συνεπώς, να γίνεις πιο αποτελεσματική/ός. Σε ενδιαφέρει να μάθεις πώς να αυξήσεις αποτελεσματικά τα επίπεδα παραγωγικότητάς σου; Συνέχισε να διαβάζεις.

εργάσου έξυπνα.

Μερικές φορές τείνεις να εστιάζεις σε εργασίες που μπορεί να μην είναι τόσο σημαντικές για τον τελικό στόχο; Μάθε να δίνεις προτεραιότητα στις πιο σημαντικές εργασίες σου και βεβαιώσου ότι ξέρεις πώς να αξιοποιήσεις στο έπακρο τον χρόνο σου.

Δημιούργησε μια λίστα με εβδομαδιαίες εργασίες που πρέπει να ολοκληρώσεις και όρισε συγκεκριμένες προθεσμίες. Αυτό θα σε βοηθήσει να διαχειριστείς καλύτερα το χρόνο σου, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να εστιάσεις στις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές ενέργειες.

απόφυγε να κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα.

Μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο να ολοκληρώσεις την εργασία που έχεις βάλει σε προτεραιότητα, εάν πρέπει να απαντάς σε τηλεφωνικές κλήσεις, να τσεκάρεις email και παράλληλα να γευματίζεις. Προσπάθησε να επικεντρωθείς σε μία εργασία κάθε φορά, μέχρι να την ολοκληρώσεις.

Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα γίνεις πιο παραγωγική/ός, αλλά θα διασφαλίσεις επίσης ότι αφιερώνεις την πλήρη προσοχή σου σε αυτό με το οποίο καταπιάνεσαι, φέρνοντας καλύτερα αποτελέσματα.

φρόντισε να ολοκληρώνεις τις καθημερινές επαναλαμβανόμενες εργασίες στην ίδια χρονική περίοδο.

Ακολουθώντας αυτή τη συμβουλή μπορείς να δημιουργήσεις αποτελεσματικές συνήθειες και να ολοκληρώνεις εργασίες με ταχύτητα και ακρίβεια κάνοντας τα ίδια πράγματα τις ίδιες ώρες κάθε μέρα. Θα σου επιτρέψει επιπλέον να εστιάσεις στις πιο απαιτητικές εργασίες σου, βοηθώντας σε να τηρήσεις τις προθεσμίες.

Μπορείς εύκολα να το κάνεις αυτό διαθέτοντας 1 ή 2 ώρες την ημέρα προκειμένου να ολοκληρώσεις τις καθημερινές επαναλαμβανόμενες εργασίες.

εφάρμοσε τον κανόνα των 2 λεπτών.

Αυτός ο κανόνας μπορεί να βοηθήσει τόσο στην παραγωγικότητα, όσο και στην αποτελεσματικότητα. Αυτό γίνεται με τον εντοπισμό και την άμεση ολοκλήρωση εργασιών που μπορεί να διαρκέσουν 2 λεπτά ή λιγότερο. Έτσι θα διασφαλίσεις ότι σπαταλάς όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο σε απλές εργασίες, προκειμένου να τον διαθέσεις σε πιο σημαντικά projects.

Για παράδειγμα, εάν πρέπει να διαβάζεις πολλά emails σε καθημερινή βάση, μπορείς να μειώσεις την εργασία διαβάζοντας μερικά από αυτά για 2 λεπτά κάθε ώρα.

απόφυγε το κινητό σου τηλέφωνο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Είναι αλήθεια ότι μερικές φορές η απόσπαση της προσοχής για λίγο μπορεί πραγματικά να βελτιώσει την απόδοση και την παραγωγικότητά σου, αλλά ενώ ένα διάλειμμα 5 λεπτών μπορεί να έχει αυτό το αποτέλεσμα, άλλοι περισπασμοί όπως το τηλέφωνο και τα κοινωνικά μέσα μπορεί να έχουν το εντελώς αντίθετο.

Έτσι αποφεύγοντας το τηλέφωνό σου και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούσες να αυξήσεις σημαντικά τον όγκο της εργασίας που φέρνεις εις πέρας, ενώ βρίσκεσαι στη δουλειά.

*To πρωτότυπο άρθρο δημοσιεύτηκε στο career advice της Randstad UK.