Στο γραφείο έχουμε όλοι μας διαφορετικές συμπεριφορές, προτιμήσεις και συνήθειες,τώρα λοιπόν που δουλεύουμε από το σπίτι ο καθένας από εμάς καλείται να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα με το δικό του μοναδικό τρόπο. Θες να μάθεις τι τύπος work from home είσαι; Απάντησε στις παρακάτω ερωτήσεις.  

1.  Όταν έχει κανονιστεί (πολύ) πρωινή συνάντηση στο γραφείο:

α. αφού σκέφτεσαι όλους τους πιθανούς τρόπους να την αποφύγεις (σε καταλαβαίνω), κάνεις φιλότιμες προσπάθειες για να είσαι στην ώρα σου, όμως τελικά φτάνεις ασθμαίνοντας με 5 λεπτά καθυστέρηση.

β.πρωινή συνάντηση; κανένα πρόβλημα, θα ξεκινήσεις τη μέρα σου χωρίς να χρειαστεί να διακόψεις πάλι ότι κάνεις και φυσικά φτάνεις στην ώρα σου, έχοντας προλάβει να πιεις κι ένα καφεδάκι.

γ. η καλύτερή σου! Βρίσκεσαι κάθε μέρα στο γραφείο από τους πρώτους (συνήθως εσύ το ανοίγεις).

2.  Ήρθε η ώρα για το μεσημεριανό διάλειμμα:

α. παρότι υποσχέθηκες στον εαυτό σου να σταματήσεις τα delivery (έρχεται και καλοκαίρι) τελικά δεν μαγείρεψες κάτι και γύρω στις 14:30 βρίσκεσαι είτε με τον κατάλογο του πλησιέστερου εστιατορίου στο χέρι είτε περιηγείσαι σε γνωστό delivery application.

β. προνόησες κι έφερες ταπεράκι από το σπίτι, χρειάζεται μόνο λίγο ζέσταμα στο φούρνο μικροκυμάτων (βέβαια οι μυρωδιά από το burger που τρώει ο συνάδελφος σου έχει σπάσει τη μύτη)παραγγέλνεις απέξω μόνο λίγες φορές το μήνα.

γ. εννοείται ανοίγεις την ειδική τσάντα μεταφοράς μεσημεριανού (lunch bag) βγάζεις το ταπεράκι του φαγητού και φυσικά το δεύτερο ταπεράκι με τη σαλάτα (για σένα κάθε σωστό γεύμα συμπεριλαμβάνει υποχρεωτικά και σαλάτα), δεν παραγγέλνεις ποτέ delivery και η μυρωδιά του burger που έχει παραγγείλει ο συνάδελφος σε αφήνει παγερά αδιάφορο.

3.  Έχεις τα γενέθλιά σου και θες να κεράσεις τους συναδέλφους σου:

α. επιλέγεις γλυκά που ταιριάζουν με τον καφέ από τον κοντινό  φούρνο, σκέφτεσαι τι πιο ωραίο από ένα γλυκάκι και πίνεις τον δεύτερο καφέ της ημέρας (μαζί με μια γενναία ποσότητα γλυκού αφού εσύ έχεις γενέθλια).

β. επιλέγεις τη σπεσιαλιτέ του ζαχαροπλαστείου της γειτονιάς σου, θες να κεράσεις τους συναδέλφους κάτι που πιθανόν να μην έχουν δοκιμάσει ποτέ και να εντυπωσιάσεις.

γ. έχεις μπει στην κουζίνα σου από την προηγούμενη μέρα κι έχεις φτιάξει μπισκότα βρώμης (χωρίς ζάχαρη εννοείται) ή κέικ χωρίς γλουτένη (φυσικά) με σπόρους τσία που είναι και superfood.

4. Ώρα για διάλειμμα για καφέ…

α. πίνεις όλους τους τύπους καφέ και συνήθως βρίσκεσαι με μία κούπα στο χέρι το χειμώνα ή με ένα ποτήρι παγωμένο καφέ που συνήθως κουνάς νευρικά για να ακούσεις τον ήχο από τα παγάκια (δεν έχεις ιδέα γιατί σε αγριοκοιτάζει η συνάδελφος), όταν παραγγέλνεις απέξω τους παρακαλάς να κάνουν γρήγορα γιατί θες να μπεις σε μια συνάντηση (και συνήθως λες ψέματα).

β. πίνεις έναν το πρωί (κατά διαστήματα έχεις κάποιον αγαπημένο) και μετά το μεσημέρι φτιάχνεις έναν ακόμη που όμως πίνεις μισό (έχεις αποφασίσει να ελαττώσεις την ποσότητα καφεΐνης που λαμβάνεις ημερησίως).

γ. καφέ; για εσένα όχι, μόνο πράσινο τσάι, τσάι μάτσα, ρόφημα με τζίντζερ και μέλι (έχεις σταματήσει τον καφέ εδώ και καιρό κι απορείς με τους συναδέλφους που δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς να έχουν πιει δυο τρεις).

Αν έχεις περισσότερα α:

Work from home για σένα σημαίνει περισσότερος ύπνος το πρωί και ξύπνημα χωρίς άγχος. Δε χρειάζεται να προλάβεις το πρωινό meeting, αρκεί να ανοίξεις το laptop και να είσαι ευπαρουσίαστος για το πρωινό video call. H γειτονιά σου έχει εξαιρετικά delivery για το μεσημεριανό σου γεύμα, βρήκες και το χρόνο να μαγειρέψεις μόνος σου κάποιες φορές και τελικά ανακάλυψες ότι τα καταφέρνεις μια χαρά στη κουζίνα.  

Αν έχεις περισσότερα β:

Work from home για σένα σημαίνει δουλειά με μεγαλύτερη συγκέντρωση και δυνατότητα να οργανώσεις μόνος σου την ημέρα σου. Απολαμβάνεις την αυτονομία και τη μοναχικότητα. Δοκιμάζεις νέες συνταγές για ελαφρύ μεσημεριανό και στα διαλείμματά σου κάνεις chat με συναδέλφους.

Αν έχεις περισσότερα γ:

Work from home για σένα σημαίνει δουλειά με ευελιξία ωραρίου, καταφέρνεις να εργαστείς πολύ αποδοτικά το πρωί (και χαίρεσαι που δεν βρίσκεσαι στην εγκλωβισμένος στην κίνηση) ενώ απολαμβάνεις στα διαλείμματά σου να προετοιμάζεις βιολογικά γεύματα και να βρίσκεις συνταγές σε ξενόγλωσσα site ενώ κάνεις γυμναστική με video streaming, επίσης δεν κατανοείς όλους αυτούς που έχουν παχύνει το τελευταίο διάστημα.

Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα και αληθινούς συναδέλφους είναι σκόπιμη!

Αν αναζητάς την επόμενη εργασία σου, κάνε κλικ εδώ.

#workfromhome