Μπορεί να είσαι καταξιωμένος/η στον κλάδο των οικονομικών και της λογιστικής, αλλά ενδέχεται και ο ανταγωνισμός  να είναι έντονος όταν αναζητάς να κάνεις το επόμενο βήμα στην καριέρα σου. Σ’ αυτό το άρθρο, θα διαβάσεις τις δεξιότητες που χρειάζεται να διαθέτεις για να ξεχωρίσεις από τους υπόλοιπους υποψηφίους στον κλάδο των οικονομικών και της λογιστικής.

Μερικές φορές, τα απλά πράγματα στη ζωή είναι αυτά που κάνουν τη μεγαλύτερη διαφορά. Μπορεί να είναι προφανές, αλλά η καλή και προσεγμένη εμφάνιση σε μια συνέντευξη εργασίας θα σε κάνει να ξεχωρίσεις  από τους υπόλοιπους υποψηφίους. Σε συνδυασμό με την καλή και προσεγμένη εμφάνιση σε μια συνέντευξη εργασίας, ένα βιογραφικό σημείωμα που περιγράφει με σαφήνεια τα βασικά σου επιτεύγματα, και το οποίο φανερώνει  ότι εστιάζεις στα αποτελέσματα και ότι διαθέτεις αρκετά σημαντικές συστάσεις, είναι εξίσου σημαντικό. Και, φυσικά, η σταθερή επαγγελματική πορεία και η σχετική εμπειρία με τη θέση εργασίας για την οποία κάνεις αίτηση θα είναι ένα πλεονέκτημα για σένα.

ακολούθησε τις τάσεις της αγοράς εργασίας

Τα πράγματα έχουν αλλάξει τα τελευταία πέντε χρόνια και καλό θα ήταν να είσαι ενημερωμένος/η σχετικά με τις τάσεις της αγοράς εργασίας. Παρατηρείται μια αυξημένη εστίαση σε δεξιότητες συναισθηματικής νοημοσύνης, καθώς και στην ικανότητα εργασίας σε ένα ευέλικτο και ομαδικό εργασιακό περιβάλλον. Οι δεξιότητές σου, επίσης, καλό θα ήταν να μπορούν να αξιοποιηθούν και σε άλλες θέσεις εργασίας - δείξε ότι έχεις τη δυνατότητα να εργαστείς σε πολλά διαφορετικά projects.

Φυσικά, μερικά πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ και βασικά χαρακτηριστικά όπως οι δεξιότητες επικοινωνίας και παρουσίασης, ο προσανατολισμός στην εξυπηρέτηση πελατών, οι δεξιότητες ανάλυσης και επίλυσης προβλημάτων, καθώς και η εμπειρία στη διαχείριση έργων θα είναι πάντα επιθυμητά.

δώσε έμφαση στη λεπτομέρεια

Αν δεν καταφέρεις να κατανοήσεις σε βάθος την αγγελία της θέσης εργασίας, τότε δε θα καταφέρεις να προχωρήσεις στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας πρόσληψης. Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να ανατρέξεις στην ιστοσελίδα της εταιρείας και να κατανοήσεις τις αξίες και την κουλτούρα της. Καλό θα ήταν να επικοινωνήσεις με τον αντίστοιχο σύμβουλο που διαχειρίζεται την εκάστοτε θέση εργασίας για να διευκρινίσεις οποιεσδήποτε λεπτομέρειες για τις οποίες δεν είσαι σίγουρος/η.

Από κει και πέρα ξεκαθάρισε τον τρόπο που σχετίζεται η εργασιακή σου εμπειρία με την εμπειρία που απαιτείται για τη θέση εργασίας - αυτό είναι κάτι που πολλές φορές  παρερμηνεύεται, οπότε φρόντισε να το εξετάσεις προσεκτικά πριν υποβάλεις την αίτησή σου. Το βιογραφικό σου σημείωμα θα πρέπει να προσαρμόζεται στη θέση εργασίας στην οποία κάνεις αίτηση, ώστε να μπορεί εύκολα να ερμηνευτεί και να επισημανθεί ως σχετικό με αυτήν. Προτείνεται επίσης να καταγράψεις τα δυνατά σου σημεία, τις δεξιότητες, τα βασικά επιτεύγματά σου και τι ακριβώς θα μπορούσες να προσφέρεις στη θέση εργασίας.

μείνε πάντα ενήμερος/η

Η εξειδικευμένη ομάδα συμβούλων μας στον κλάδο των οικονομικών και της λογιστικής μπορεί να σε βοηθήσει να αποφασίσεις ποια είναι η κατάλληλη για σένα θέση εργασίας. Ενημερώσου από τις έρευνές μας για το τι απαιτήσεις έχει η αγορά σήμερα. Και μην χάσεις τα podcast και τα webinars για να μαθαίνεις πρώτος/η τις εξελίξεις στον κλάδο σου αλλά και γενικότερα στην ελληνική αγορά.

Μη χάσεις την ευκαιρία να δηλώσεις συμμετοχή στο επόμενο event μας που θα σχετίζεται με το αντικείμενο απασχόλησής σου! Στο μεταξύ μπορείς να ενημερωθείς για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας μας στον κλάδο των οικονομικών και της λογιστικής.