Ακόμα και αν δεν περιλαμβάνεται στις ερωτήσεις συνέντευξης που θα κληθείτε να απαντήσετε, η απάντηση στην ερώτηση “γιατί θέλετε να εργαστείτε σε εμάς” είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία που θέλει να ακούσει ο πιθανός εργοδότης σας. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μια ενδεικτική δομή ώστε να αναφέρετε όλες τις σημαντικές λεπτομέρειες και να δώσετε μια καλή εντύπωση.

Αρχικά, η ερώτηση αυτή είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να δείξετε τι γνωρίζετε για την εταιρεία και τον κλάδο δραστηριότητάς της. Μπορείτε να αναφέρετε συγκεριμένα παραδείγματα από το εργασιακό περιβάλλον της αλλά και από την εικόνα που προβάλλει προς τα έξω. Φυσικά, δεν αρκεί μια απλή έρευνα στην εταιρική ιστοσελίδα αλλά μπορείτε να έρθετε σε επαφή με υπαλλήλους της εταιρείας στα επαγγελματικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε να αποκτήσετε μια καλύτερη άποψη.

Στη συνέχεια, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να μιλήσετε για την καταλληλότητά σας για τις εκάστοτε θέσεις εργασίας για τις οποίες έχετε κληθεί για συνέντευξη. Συνδέστε τον ενθουσιασμό και το ενδιαφέρον σας για την εταιρεία με την υποψηφιότητά σας και πώς πιστεύετε ότι ταιριάζετε στο νέο εργασιακό περιβάλλον. Για να αποδείξετε ότι είστε ο ιδανικός υποψήφιος μπορείτε να εστιάσετε είτε στην εμπειρία σας (δηλαδή πώς η προϋπηρεσία σας έχει συντελέσει στην ανάπτυξη της ικανότητας να αναλάβετε τη θέση εργασίας) είτε στις προσωπικές δεξιότητες σας (ιδιαίτερα αν μετακινείστε σε ένα νέο κλάδο ή σε μια νέα θέση).

Τέλος, είναι σημαντικό να συνδέσετε το νέο ρόλο με την πορεία που θέλετε να ακολουθήσετε στην καριέρα σας. Πρέπει να δείξετε ότι μια νέα θέση στην εν λόγω εταιρεία είναι ένας μοναδικός τρόπος να εξελιχθείτε επαγγελματικά και να φτάσετε πιο κοντά στους επαγγελματικούς σας στόχους.

Αν καλύψετε όλα τα παραπάνω στοιχεία, θα έχετε μια απάντηση που θα αφήσει θετική εντύπωση τόσο όσον αφορά τις γνώσεις σας και τον ενθουσιασμό σας για την εταιρεία αλλά και για τις προσωπικές σας δεξιότητες. Έτσι, θα αποδείξετε ότι μπορεί η εταιρεία να επενδύσει πάνω σας με σιγουριά.