δώσε ώθηση στην IT καριέρα σου με τα social media (μέρος 2).

Σε συνέχεια του 1ου μέρους του άρθρου μας, παραθέτουμε περισσότερα βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις προκειμένου να δώσεις μια ώθηση στην ΙΤ καριέρα σου με τη βοήθεια των social media. 

3ο βήμα: ζήσε τον παλμό της τεχνολογίας σε πραγματικό χρόνο με το twitter.

Όταν συμβαίνει ένα γεγονός στο χώρο της τεχνολογίας, το Twitter είναι συχνά το μέρος στο οποίο θα μαθευτεί πρώτο! Αποτελεί ένα πολύ καλό μέσο για να μένεις ενημερωμένος για ό,τι συμβαίνει γύρω σου. Για τους επαγγελματίες στην Πληροφορική, το Twitter είναι ένα εργαλείο που έχει αποκτήσει μεγάλη σημασία.

Όταν κάνεις χρήση του Twitter, είναι καλό να ακολουθείς ο,τιδήποτε σχετικό με τα ενδιαφέροντά σου, αναζητώντας άτομα με επιρροή, καθώς και δημόσια πρόσωπα που σε ενδιαφέρουν. Έχεις την επιλογή να αντιδράς στα Tweets που δημοσιεύουν και να συμμετέχεις σε συζητήσεις σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον, η παρακολούθηση σημαντικών γεγονότων που σε ενδιαφέρουν (όπως για παράδειγμα το λανσάρισμα ενός νέου τεχνολογικού προϊόντος ή η πραγματοποίηση ενός IT συνεδρίου) είναι κάτι που μπορείς να κάνεις πολύ εύκολα, χρησιμοποιώντας απλώς το hashtag που συνδέεται με αυτά. Αν δεν έχεις ποτέ πειραματιστεί με το Twitter, ήρθε η ώρα να κάνεις μια δοκιμή!

4ο βήμα: εξερεύνησε διάφορα φόρουμ και κοινότητες.

Τα φόρoυμ και οι κοινότητες συζητήσεων, που είναι αφιερωμένα σε συγκεκριμένα διαδικτυακά και τεχνολογικά θέματα, αποτελούν ιδανικά μέρη για να χτίσεις το δίκτυό σου. Σου επιτρέπουν, επίσης, να μοιραστείς την εμπειρία σου και τη γνώμη σου με άτομα του ίδιου κλάδου με το δικό σου. Ρίξε μια ματιά στις κατηγορίες που αφορούν τα ενδιαφέροντά και τις δεξιότητές σου και θα ανακαλύψεις έναν κόσμο γεμάτο αλληλεπίδραση!

Πάντα να δείχνεις σεβασμό στις δημοσιεύσεις σου και να προσπαθείς να είσαι όσο πιο ευγενικός και εξυπηρετικός γίνεται. Από την άλλη πλευρά, μπορείς και εσύ να κάνεις ερωτήσεις και να λαμβάνεις την υποστήριξη που μόνο αυτές οι κοινότητες μπορούν να σου προσφέρουν. 

5ο βήμα: μοιράσου τις γνώσεις σου μέσα από ένα blog.

Αν διαθέτεις χρόνο, η δημιουργία ενός blog είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αφήσεις τις ικανότητές σου να “λάμψουν”. Λογικά, ακολουθείς κάποια blog τεχνολογίας, γιατί λοιπόν να μη συμμετέχεις και εσύ δημοσιεύοντας άρθρα για τα αγαπημένα σου θέματα;

Εφόσον εργάζεσαι στο χώρο της Πληροφορικής, δε θα έχεις κανένα πρόβλημα να στήσεις το δικό σου blog. Το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στη συστηματική και συχνή δημοσίευση περιεχομένου, αλλά και στην επιλογή θεμάτων που θα ενδιαφέρουν ένα συγκεκριμένο κοινό. Με την ενσωμάτωση κατάλληλων λέξεων-κλειδιών, έχεις τη δυνατότητα να ανεβάσεις το blog σου στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης, συγκεντρώνοντας υψηλή επισκεψιμότητα. Φρόντισε να προσθέσεις μια σελίδα με λίγα λόγια σχετικά με σένα, η οποία να περιλαμβάνει μια σύνοψη της επαγγελματικής σου ζωής, καθώς και τους συνδέσμους που οδηγούν στα κοινωνικά σου προφίλ. 

Το blog σου αποτελεί ένα δυνατό εργαλείο, που μπορεί να σε βοηθήσει στο να χτίσεις την προσωπική σου εικόνα, και οι προσπάθειες σου είναι σίγουρο ότι θα ανταμειφθούν στην πορεία της καριέρας σου. Μην ξεχνάς να μοιράζεσαι τα άρθρα σου στο LinkedIn, καθώς και σε άλλα δίκτυα, προκειμένου να μεγιστοποιήσεις την εμβέλειά τους. 

Η διαδικτυακή σου παρουσία αντικατοπτρίζει την επαγγελματική σου προσωπικότητα και απαιτεί συνεχή ενασχόληση. Όσο περισσότερο χρόνο μπορείς να διαθέσεις, τόσο μεγαλύτερα οφέλη θα λάβεις!

Μην ξεχνάς ότι η Randstad μπορεί να σε βοηθήσει να εξελίξεις την IT καριέρα σου! Στείλε μας την ηλεκτρονική αίτησή σου για όποια από τις θέσεις μας σε ενδιαφέρει.

Επιστρέψτε στην προηγούμενη σελίδα