Σύμφωνα με την έρευνα της Randstad Hellas για τις τάσεις HR στην Ελλάδα για το 2018, έχει σημειωθεί αύξηση του αριθμού των εργαζομένων στον κλάδο της τεχνολογίας/ πληροφορικής, της τάξεως του 29,9% από 24,9% που ήταν το 2017.
Παρακάτω, θα εξετάσουμε ορισμένους λόγους για τους οποίους θα ήταν καλό να ενθαρρύνουμε τους νέους να δουν τον τομέα της πληροφορικής ως μια καλή επιλογή επαγγελματικής σταδιοδρομίας και καριέρας.

Εξασφάλιση εργασίας.

Η τεχνολογία έχει έρθει για να μείνει! Τη χρησιμοποιούμε όλοι στην καθημερινότητά μας είτε πρόκειται για τραπεζικές συναλλαγές, ψώνια, είτε για να κλείσουμε τις διακοπές μας. Εσύ πόσες φορές χρησιμοποιείς το Google καθημερινά; Οι άνθρωποι της πληροφορικής δεν θεωρούνται “κόστος” για μια επιχείρηση, αλλά ως ένας βασικός παράγοντας, που συμβάλλει στην συνολική εταιρική τους στρατηγική. Ως αποτέλεσμα, βλέπουμε όλο και περισσότερες αγγελίες για θέσεις εργασίας στον τομέα της πληροφορικής/τεχνολογίας. Στην Randstad Hellas προσφέρουμε ποικίλες θέσεις εργασίας πάνω στον κλάδο της πληροφορικής και πολλές από αυτές είναι άκρως τεχνικές θέσεις, όπως θέσεις για technical architect, devops engineer,  web/ java /.net /php /soa /c#.net developers. Συνεχώς θα υπάρχει η ανάγκη για αποφοίτους από σχολές πληροφορικής  για να καλύψουν αυτές τις θέσεις εργασίας, κάτι που σίγουρα δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα!

Εργασία σε κάθε κλάδο.

Σε αντίθεση με τη Λογιστική και τη Νομική, κλάδοι για τους οποίους κάθε χώρα έχει διαφορετικούς νόμους και φορολογία, ο τομέας της πληροφορικής έχει μία παγκόσμια κοινή “γλώσσα”. Αυτό σημαίνει και ότι η εργασία και η απόκτηση εμπειρίας στο εξωτερικό είναι ευκολότερη και ως εκ τούτου, έχεις περισσότερες επιλογές. Μεταξύ άλλων, η εργασία στο εξωτερικό για κάποια χρόνια σου επιτρέπει να αποκτήσεις γνώσεις σε νέες τεχνολογίες, νέα πλαίσια και μεθοδολογίες. Σήμερα, σχεδόν κάθε επιχείρηση στηρίζεται στην τεχνολογία για να λειτουργεί καθημερινά. Με γνώσεις και εμπειρία στον τομέα της πληροφορικής/τεχνολογίας, μπορείς να βρεις μια θέση εργασίας στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, το φαρμακευτικό κλάδο, τη βιομηχανία, τον τραπεζικό κλάδο και σε πολλούς άλλους. Βασικά, μπορείς να βρεις μια θέση εργασίας σε κάθε είδους επιχείρηση και σε οποιαδήποτε βιομηχανία.

Καλύτερο εισόδημα.

Είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της Πληροφορικής πληρώνονται ικανοποιητικά, σε σύγκριση με άλλους υπαλλήλους. Λόγω της ανάπτυξης της Τεχνολογίας, ένας επαγγελματίας ΙΤ με το σωστό συνδυασμό πιστοποιητικών και εμπειριών μπορεί να βρει μία θέση είτε στο δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα. Αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες που ωθούν τους ανθρώπους σε μια καριέρα στον κόσμο της τεχνολογίας. Οι θέσεις εργασίας στον κλάδο της πληροφορικής/ τεχνολογίας παρέχουν μεγάλες ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης για έναν αφοσιωμένο και εργατικό ΙΤ εργαζόμενο.

Καινοτομία.

Εάν ενδιαφέρεσαι  να εργαστείς στην εξέλιξη της έρευνας και της καινοτομίας, ο κλάδος της πληροφορικής/τεχνολογίας είναι το σωστό μέρος. Η τεχνολογία εστιάζει στην άρση των ορίων και στη βελτίωση της καθημερινής μας ζωής. Από την τεχνική υποστήριξη έως την ανάπτυξη λογισμικού, οι εργαζόμενοι στον κλάδο της πληροφορικής/τεχνολογίας κάνουν βήματαπαράλληλα με τη βιομηχανία. Είτε είσαι από την πλευρά της δημιουργικότητας είτε από την πλευρά της υποστήριξης, μια σταδιοδρομία στον τομέα της πληροφορικής θα σου φανερώνει συνεχώς νέες εξελίξεις και ιδέες.

Επαγγελματική Ικανοποίηση.

Ουσιαστικά, η εργασία στον κλάδο της πληροφορικής σημαίνει ότι βοηθάς τους ανθρώπους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Για παράδειγμα, αν εργάζεσαι σε ρόλο υποστήριξης, βοηθάς τους ανθρώπους να διορθώνουν τα προβλήματά τους ή παρέχεις συμβουλές σχετικά με τον τρόπο βελτίωσης της εργασίας τους. Από την άλλη πλευρά, αν είσαι προγραμματιστής, μπορείς να βρίσκεις λύσεις για όλους τους τύπους αναγκών. Ανεξάρτητα από το ποιους βοηθάς ( συναδέλφους ή πελάτες), αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερη ικανοποίηση από την εργασία σου. Οι εργαζόμενοι που αισθάνονται ότι αυτό με το οποίο ασχολούνται κάνει την διαφορά, τείνουν να είναι πιο ευτυχισμένοι.

Η εργασία στον κλάδο της πληροφορικής είναι μια σημαίνουσα επιλογή σταδιοδρομίας που προσφέρει μεγάλη επαγγελματική ικανοποίηση, υψηλό μισθό, ευκαιρίες και ανάπτυξη. Μια καριέρα στον κλάδο της πληροφορικής σημαίνει ότι έχεις τη δυνατότητα να εργάζεσαι σε όλο τον κόσμο σε διάφορους τομείς ενδιαφέροντος. Λοιπόν, τι περιμένεις? Ήρθε η ώρα να κυνηγήσεις μια καριέρα στον κλάδο της πληροφορικής. 

Η Randstad μπορεί να σε βοηθήσει στην αναζήτησή σου. Δες όλες τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας πάνω στον κλάδο της πληροφορικής εδώ: https://goo.gl/zQzbvp