Πολλές φορές οι υπάλληλοι γραμματειακής υποστήριξης αποκαλούνται “τα μάτια και τα αυτιά” μιας εταιρείας. Ο χαρακτηρισμός αυτός δεν είναι καθόλου τυχαίος, αν σκεφτούμε ότι οι εργαζόμενοι αυτοί είναι υπεύθυνοι για την καθημερινή και ομαλή λειτουργία του γραφείου, αποτελώντας συχνά τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στα τμήματα μιας εταιρείας, εξασφαλίζοντας την ανεμπόδιστη ροή πληροφοριών από το ένα τμήμα στο άλλο. Στοχεύοντας στη συνολική επίβλεψη όλων των τμημάτων, οι υπάλληλοι γραμματειακής υποστήριξης καλούνται συχνά να λάβουν ζωτικής σημασίας αποφάσεις αλλά και να διαχειριστούν απρόβλεπτα περιστατικά της καθημερινότητας. Ακολουθούν 4 λόγοι που θα σε κάνουν να σκεφτείς το ενδεχόμενο να επιλέξεις μια καριέρα στο χώρο της γραμματειακής υποστήριξης.

 

Ποικίλα και ενδιαφέροντα καθήκοντα.

Αν θεωρείς την ενασχόληση με ποικίλα πράγματα μέσα στη μέρα σου μια ενδιαφέρουσα πρόκληση, αντιμετωπίζοντας παράλληλα μη αναμενόμενα περιστατικά, τότε μία θέση ως υπάλληλος γραμματειακής υποστήριξης είναι μια καλή επιλογή για σένα. Η συγκεκριμένη θέση εργασίας μπορεί να σου προσφέρει την απόκτηση πολλών εμπειριών και δεξιοτήτων λόγω της επαφής  σου με τα διαφορετικά τμήματα της εταιρείας και όχι μόνο. Οι αρμοδιότητες ποικίλουν και η κάθε μέρα μπορεί να σου φέρει κάτι καινούριο. 

 

Εργασιακή ικανοποίηση.

Αρκετοί είναι οι λόγοι που μία θέση γραμματειακής υποστήριξης μπορεί να προσφέρει στον εργαζόμενο ικανοποίηση: μέσω της διεκπεραίωσης ποικίλων αρμοδιοτήτων αλλά και της προσφοράς κάθε είδους βοήθειας προς τους συναδέλφους. Επιγραμματικά, εάν απολαμβάνεις να προσφέρεις στην εργασιακή σου καθημερινότητα, διευκολύνοντας - εντός του πλαισίου των δυνατοτήτων σου - τους συναδέλφους σου και ταυτόχρονα επιθυμείς να αισθάνεσαι απαραίτητος στη διεκπεραίωση διαδικαστικών θεμάτων σε μια εταιρεία, τότε μία θέση γραμματειακής υποστήριξης μάλλον σου ταιριάζει.

 

Επικοινωνία με πολλούς ανθρώπους.

Εντός της εργασιακής σου καθημερινότητας, ως υπάλληλος γραμματειακής υποστήριξης,  έρχεσαι σε επαφή με διάφορους συνεργάτες ή πελάτες που πιθανότατα δεν θα συναντούσες ποτέ άλλοτε. Η συναναστροφή αυτή, προσμετράται στα θετικά αυτής της επιλογής καριέρας. Εάν αξιολογήσεις σωστά τα παραπάνω, μπορείς να αναπτύξεις κοινωνικές δεξιότητες αλλά και να αυξήσεις τις κοινωνικές σου επαφές. Το δίχως άλλο, μία θέση γραμματειακής υποστήριξης μπορεί να σου τα προσφέρει αυτά, αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που ενθουσιάζονται να γνωρίζουν καινούρια άτομα.

 

Ευκαιρίες καριέρας.

Όπου και αν ζεις (ή θέλεις να ζήσεις), υπάρχουν εταιρείες που αναζητούν υπαλλήλους γραμματειακής υποστήριξης, καθώς πρόκειται για ρόλους κομβικούς για την ομαλή λειτουργία μιας επιχείρησης. Αφορούν θέσεις εργασίας χρήσιμες και σε μια πολύ μικρή επιχείρηση αλλά και σε μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία, ανεξαρτήτως του κλάδου που ανήκει. Με λίγα λόγια, υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να βρεις εργασία οπουδήποτε. Επιπρόσθετα, ένα τέτοιο επάγγελμα στο χώρο της γραμματειακή υποστήριξης προσφέρει πληθώρα ευκαιριών για επαγγελματική ανέλιξη. Για παράδειγμα, μπορείς να ξεκινήσεις την σταδιοδρομία σου σε μια απλή θέση γραμματέως και να ανελιχθείς στη θέση του υπεύθυνου γραφείου ή Personal Assistant κάποιου σημαντικού στελέχους.
 
Ψάχνεις μια εργασία ως υπάλληλος γραμματειακή υποστήριξης; Μπορείς να δεις όλες τις θέσεις εργασίας που προσφέρουν οι σύμβουλοι της Randstad Hellas, εδώ.