Είστε στη διαδικασία που προετοιμάζετε το βιογραφικό σας και έχετε δίλημμα εάν πρέπει πρώτα να βάλετε τις ακαδημαϊκές γνώσεις ή την εργασιακή σας εμπειρία; Πολλοί υποψήφιοι βρίσκονται σε αυτή τη θέση. Διαβάστε το άρθρο και διαμορφώστε ανάλογα το βιογραφικό σας για να  προσελκύσετε το ενδιαφέρον ενός πιθανού εργοδότη.

 

  • Εάν είστε νέος απόφοιτος, μπορείτε να αναφέρετε τις σπουδές σας πριν από την εργασιακή εμπειρία σας -εάν υπάρχει. Με αυτόν τον τρόπο δίνετε έμφαση στις σπουδές σας που είναι και το πλεονέκτημά σας.
  • Εάν έχετε προϋπηρεσία 1-2 χρόνων που θεωρείτε ως αρκετά σημαντική και σχετική με τη δουλειά την οποία επιδιώκετε, θα την καταχωρήσετε πριν από τις σπουδές σας. Μπορεί να μην είναι μεγάλο το διάστημα, αλλά εάν σχετίζεται με τη θέση την οποία επιδιώκετε, τότε είναι πολύ σημαντικό και αξίζει να προηγηθεί των σπουδών σας.
  • Εάν η προϋπηρεσία σας είναι πάνω από 3 χρόνια, τότε σίγουρα θα την αναφέρετε πριν από την εκπαιδευτική σας εμπειρία.
  • Εάν παράλληλα με την τελευταία σας θέση απασχόλησης σπουδάζατε, και πάλι θα αναφέρετε την εργασία σας πριν από τις σπουδές σας. Μιλάμε εδώ για την περίπτωση όπου έχετε κάποια χρόνια εργασιακής εμπειρίας και παράλληλα αποφασίσατε να προχωρήσετε τις σπουδές σας.
  • Εάν παράλληλα με την τελευταία σας θέση απασχόλησης σπουδάζατε και το αντικείμενο σπουδών σας είναι διαφορετικό από την έως τώρα επαγγελματική πορεία σας γιατί έχετε στόχο να αλλάξετε καριέρα, τότε θα προηγηθεί της εμπειρίας σας στη δουλειά. Εάν οι θέσεις εργασίας που ως τώρα κατείχατε είναι πολύ διαφορετικές από το αντικείμενο με το οποίο θέλετε πλέον να ασχοληθείτε, και το οποίο σπουδάζετε, δώστε προτεραιότητα στην εκπαιδευτική σας εμπειρία.