Στο ρευστό κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον της χώρας μας η αποδέσμευση εργαζομένων συνεχίζει να είναι ένα από τα φλέγοντα θέματα της στρατηγικής ανθρώπινου κεφαλαίου κορυφαίων ελληνικών και πολυεθνικών οργανισμών.

Με την αποδέσμευση εργαζομένων να είναι μια πραγματικότητα, η προσοχή στρέφεται στον τρόπους που χειριζόμαστε αυτή την αναστάτωση προστατεύοντας τους εργαζόμενους που αποχωρούν, το ηθικό και την απόδοση των εργαζομένων που παραμένουν καθώς και τη φήμη του οργανισμού ως δυνητικού εργοδότη.

Η αποδέσμευση των εργαζομένων δεν αποτελεί τον επίλογο μιας συνεργασίας αλλά την αρχή ενός διαλόγου που αφορά στην προστασία του ταλέντου και της κουλτούρας της εταιρείας διασφαλίζοντας ομαλή μετάβαση.

Οι εργαζόμενοί μας παραμένουν οι πρεσβευτές της εταιρείας, ακόμη κι αν λήξει η συνεργασία τους με τον οργανισμό. Όταν αισθάνονται ότι έχουν υποστηριχθεί σε μια ομαλή μετάβαση, στη διαχείριση της αλλαγής και σε ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα μέσω προγραμμάτων Επανατοποθέτησης είναι εξαιρετικά πιθανό ότι θα συνεχίσουν να προτείνουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Ακόμη, θα προτρέπουν συνεργάτες και φίλους να κάνουν αίτηση σε ανοιχτές θέσεις.

Ακόμη, το πλέον πιθανό σενάριο για έναν εργαζόμενο που αποδεσμεύεται από τον οργανισμό είναι να εργαστεί είτε στον ανταγωνισμό, είτε σε κάποιο συνεργάτη, πελάτη ή προμηθευτή, κάνοντας ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για προστασία της φήμης της εταιρίας. Σε κάθε περίπτωση, όλοι μας θέλουμε οι πρώην εργαζόμενοι να μιλούν με θετικά λόγια για τη συνεργασία που είχαν με την εταιρεία μας και να αναγνωρίζουν ότι το τέλος της επήλθε με σεβασμό και επαγγελματισμό.

Προσφέροντας προγράμματα επανατοποθέτησης διασφαλίζουμε σε μεγάλο ποσοστό τη φήμη μας ως δυνητικό εργοδότη και το κοινωνικό προφίλ της εταιρείας κάνοντάς την ελκυστική για υποψηφίους, προμηθευτές και πελάτες.

Το πρόγραμμα βέβαια είναι εξαιρετικά ωφέλιμο και για τον ίδιο τον εργαζόμενο που αποδεσμεύεται από την εταιρία. Μία ομάδα συμβούλων, με άριστη γνώση της αγοράς και των απαιτήσεών της, τον στηρίζει και φροντίζει την ομαλή επανένταξή του στην αγορά εργασίας. Μέσω της στοχευμένης αναζήτησης, η ομάδα μας βοηθάει τον συμμετέχοντα να μεταβεί σε ένα οικείο για τον ίδιο περιβάλλον, όπου θα μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία και όπου θα μπορεί να νιώθει ασφάλεια.

αντί επιλόγου, μοιραζόμαστε μαζί σας μαρτυρίες συμμετεχόντων:

"Απαραίτητο και αναγκαίο πρόγραμμα για όσους ενδιαφέρονται να επανέλθουν ομαλά στο χώρο εργασίας. Φιλική και ταυτόχρονα επαγγελματική προσέγγιση από τους αρμόδιους. Σημαντική καθοδήγηση και συμβουλές για σίγουρη επιτυχία" - Οικονομικό στέλεχος από φαρμακευτική εταιρία.

"Έχω πολύ θετική εικόνα από το πρόγραμμα outplacement. Είχα επαγγελματική υποστήριξη στην φάση της προετοιμασίας για αλλαγή θέσης, καθώς και συμβουλές για την καλύτερη σύνταξη του βιογραφικού μου και την βέλτιστη εικόνα μου στις συνεντεύξεις" - Μηχανικός συντήρησης από βιομηχανία.

"Βιώνοντας την έξοδο από μια εταιρεία, το αίσθημα της ανασφάλειας είναι πολύ ισχυρό. Ευχαριστώ θερμά τη σύμβουλό μου και τη Randstad HELLAS, για την προσπάθεια που κάναμε μαζί. Ένιωσα ασφαλής από την πρώτη στιγμή και εκτίμησα τις δυνατότητες μου όπως δεν είχα κάνει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Μπόρεσα και διεκδίκησα θέσεις εργασίας που δε φανταζόμουν ότι μπορούσα. Και τα αισθήματα μου είναι πολύ έντονα αυτή τη στιγμή γιατί μόλις έμαθα ότι κατέκτησα μια σπουδαία θέση σε μια μεγάλη εταιρεία! Και αυτό χάρη σε εσάς Σας ευχαριστώ από καρδιάς!" Διοικητικό στέλεχος από καταναλωτική εταιρεία.

"Το πρόγραμμα αυτό δεν μου προσέφερε μόνο συμβουλευτικές υπηρεσίες αλλά πλήρη καθοδήγηση και στήριξη τόσο στον επαγγελματικό τομέα όσο και στον προσωπικό. Ευχαριστώ θερμά την σύμβουλό μου και την ομάδα της για την επίτευξη του στόχου μας" - Οικονομικό στέλεχος από κλάδο υγείας.

"Ήταν πολύ ενδιαφέρον το πρόγραμμα Outplacement και ιδιαίτερα τα workshops. Η συνεργασία μου με την προσωπική μου σύμβουλο ήταν εξαίρετη , με βοήθησε πολύ στην διαχείριση της επαγγελματικής μου αβεβαιότητας αλλά και στην προετοιμασία για το νέο επαγγελματικό μου βήμα" - Υπεύθυνη καταστήματος από εισαγωγική εταιρεία.

οι σύμβουλοι μας:

Ιωάννα Κουνούπη - Commercial Manager, HR Consultancy Services Manager 

Η Ιωάννα έχει το ρόλο της Commercial Manager στη Randstad Hellas. Εργάζεται στην εταιρεία τα τελευταία 12 χρόνια ενώ διαθέτει εμπειρία 15 χρόνων σε πολυεθνικές και ελληνικές επιχειρήσεις. Η Ιωάννα είναι υπεύθυνη για την ομάδα του Commercial καθώς και για το τμήμα παροχής λύσεων Ανθρώπινου Δυναμικού. Κατανοώντας πλήρως τις επιχειρηματικές στρατηγικές ανθρωπίνου κεφαλαίου, έχοντας παράλληλα μιας εις βάθος γνώση των τάσεων της παγκόσμια αγοράς εργασίας, προτείνει τις λύσεις που μπορούν να αναδιαμορφώσουν τη στρατηγική των επιχειρήσεων και να βελτιώσουν την απόδοσή τους. Οι κύριοι στόχοι της αφορούν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων επανατοποθέτησης, διαδικασίες Recruitment Outsourcing, κέντρα αξιολογήσεων υποψηφίων, διαχείριση του εργασιακού stress, στρατηγικές προσέλκυσης ταλέντων και business outsourcing.

Η Ιωάννα έχει ειδικευτεί στον κλάδο των προσλήψεων, των αλλαγών και των εκτιμήσεων επιχειρηματικών κινδύνων, στα προσαρμοσμένα προγράμματα προσέλκυσης ταλέντων, στην επιχειρηματική συμβουλευτική, τη διαχείριση πωλήσεων στον κλάδο της παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών για τους τομείς της βιομηχανίας, των τραπεζών και του FMCG. Είναι μέλος του δικτύου "Learning Mentors" του Ιδρύματος Μποδοσάκη όπου και υποστηρίζει εθελοντικά με της δράση της Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις σε ποικίλα HR ή και οργανωσιακά projects. Επαγγελματίας με σφαιρική και ουσιαστική εργασιακή εμπειρία λόγω της έντονης έκθεσης της σε πολλές διαφορετικές επαγγελματικές βιομηχανίες και κλάδους, προτείνει συνδυαστικές λύσεις που διαφοροποιούν τους οργανισμούς . Είναι κάτοχος του Διπλώματος «Coaching & Organizational Development» και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Τίτλου «MSc in Human Resources» από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σε Προπτυχιακό Επίπεδο είναι κάτοχος πτυχίου Γαλλικής Φιλολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης . Επιπροσθέτως, κατέχει πιστοποίηση χρήσης των εργαλείων αξιολόγησης της Kenexa και της Evalion όπως επίσης και του «The Preventing Burnout Test© - PBT©».

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ιωάννα μέσω email: ikounoupi@randstad.gr ή μέσω τηλεφώνου στο 216 6001312

Νατάσα Κατωπόδη - Senior Consultant HR Services

Η Νατάσα είναι επαγγελματίας στον κλάδο του Ανθρώπινου Δυναμικού με εμπειρία περισσότερων από 10 χρόνων στην εύρεση, εκπαίδευση και ανάπτυξη των εργαζομένων τόσο σε Συμβουλευτικές Εταιρείες όσο και σε in-house HR Τμήματα. Πάθος της είναι να βοηθά τα άτομα να ανακαλύπτουν τις αληθινές τους δεξιότητες, να τις μετουσιώνει σε ικανότητες και τελικά να επιτυγχάνουν τους στόχους τους. Έχει ειδικευτεί στη συμβουλευτική καριέρας από το 2010. Η Νατάσα έχει υποστηρίξει περισσότερα από 300 άτομα ώστε να ανταπεξέλθουν στη μετάβαση από την εργασιακή τους αποδέσμευση. Διαθέτει την εξειδικευμένη εμπειρία με την οποία βοηθά τους υποψηφίους να προσδιορίσουν τους επαγγελματικούς τους στόχους και να ξεπεράσουν όσα εμπόδια εκτιμούν ότι θα συναντήσουν κατά την αναζήτηση νέων επαγγελματικών ευκαιριών στις παρούσες οικονομικές συνθήκες.

Είναι καταρτισμένη και έμπειρη στην εφαρμογή συμβουλευτικών και ψυχοδυναμικών θεωριών στα πλαίσια των υπηρεσιών HR με στόχο τη διευκόλυνση της επαγγελματικής τους εξέλιξης κατά τη διάρκεια της αναζήτησης εργασίας, με στόχο την επίτευξη της επαγγελματικής και προσωπικής εξέλιξης. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου σπουδών «MSc in Career Management & Counselling» από το University of London, κάτοχος του «MSc in Strategic Human Resource's Management» από το Alba Business School και σε προπτυχιακό επίπεδο κάτοχος απόφοιτος Οικονομικής Επιστήμης από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τέλος, είναι πιστοποιημένη Mentor από τη Randstad.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Νατάσα μέσω email: nkatopodi@randstad.gr ή μέσω τηλεφώνου στο +30 216 6001312

Άννα Διονυσιάδου -  HR Consultancy Advisor, HR Consultancy

Η Άννα είναι επαγγελματίας στον κλάδο του Ανθρώπινου Δυναμικού με περισσότερα από 10 χρόνια προϋπηρεσίας στην εκπαίδευση, ανάπτυξη και συμβουλευτική εργαζομένων και έχει εργαστεί τόσο ως ελεύθερος επαγγελματίας και σε HR τμήματα εταιρειών. Πάθος της είναι να βοηθάει άτομα να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους και να πιάσουν επιτυχώς τους στόχους τους καθώς είναι αφοσιωμένη να σχεδιάζει και υλοποιεί λύσεις που άπτονται σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού και συμβουλευτικής απο το 2015

Η Άννα έχει βοηθήσει ένα μεγάλο αριθμό επαγγελματιών να μεταβούν ομαλά στις επαγγελματικές τους αλλαγές και στην απομάκρυνση τους απο την εταιρεία όπου εργαζόταν. Έχει ιδιαίτερη εμπειρία στη αρωγή των ατόμων να αυτοπροσδιορίζονται επαγγελματικά και να απομακρύνουν σημαντικά εμπόδια ενώ αναζητούν κατάλληλες ευκαιρίες σταδιοδρομίας στη σημερινή αγορά εργασίας. Η Άννα είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων από το Alba Business School και προπτυχιακού τίτλου στην Ψυχολογία του Αμερικανικού Κολλεγίου της Ελλάδας, Deree. Επίσης, Κάτοχος του Diploma για Executive Coaching & Organizational Development. 

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Άννα μέσω email: adionysiadou@randstad.gr ή μέσω τηλεφώνου στο +30 216 6001312

Μαρία Λαγού - HR Consultancy Advisor, HR Consultancy

Η Μαρία ειδικεύεται στην στοχευμένη αναζήτηση εργασίας και είναι μέλος της ομάδας HR Consultancy από το 2019. Είναι ιδιαίτερα κατηρτισμένη στην ανάλυση επαγγελματικών προφίλ και στην εξατομικευμένη αναζήτηση νέων επαγγελματικών ευκαιριών. Η Μαρία είναι επαγγελματίας με επικοινωνιακές και οργανωτικές δεξιότητες.  Φοιτήτρια της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Μαρία μέσω email: mlagou@randstad.gr ή μέσω τηλεφώνου στο +30 216 6001312

#outplacement #risesmart