Το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Επανατοποθέτησης είναι ένα υποστηρικτικό πρόγραμμα που παρέχεται από εταιρείες ώστε να βοηθήσουν τους εργαζόμενους που αποδεσμεύονται να μεταβούν σε μία νέα θέση εργασίας. Μία εξειδικευμένη ομάδα συμβούλων αναλαμβάνει την ομαλή επανατοποθέτηση του συμμετέχοντα, κυρίως μέσω συμβουλευτικής, εκπαιδευτικού υλικού και εργαστηρίων.


Το να δουλεύεις με έναν Outplacement συμμετέχοντα πάνω σε ένα project, σε κάνει έναν καλό συνεργάτη. Η συμπαράσταση σε κάποιον που διανύει μία πολύ  δύσκολη και αμήχανη περίοδο της ζωής του, σε κάνει καλό φίλο. Η παροχή εξατομικευμένων συμβουλών, επαγγελματικής υποστήριξης και καθοδήγησης, σε κάνει έναν καλό σύμβουλο. Όλα τα παραπάνω, σε κάνουν έναν καλό Σύμβουλο Outplacement.

 

‘Ενας βασικός πυλώνας του προγράμματος Outplacement, είναι η στοχευμένη αναζήτηση εργασίας. Γιατί είναι όμως τόσο σημαντικο; Ποιόν ωφελεί; Τι πρέπει να γνωρίζω προκειμένου να βρω την εργασία που φαντάζομαι; Δεν μπορώ να κάνω απλά αίτηση σε όποια αγγελία φαίνεται να μου ταιριάζει;


Η αλήθεια είναι πως οι πιθανότητες να βρεις τη δουλειά των ονείρων σου σε μία εταιρεία που θαυμάζεις χωρίς πρωτύτερα να έχεις κάνει έρευνα, είναι ελάχιστες. Ειδικά, εάν διανύεις μία περίοδο στη ζωή σου που νιώθεις  ότι πρέπει να επαναπροσδιορίσεις το personal brand σου, να αξιολογήσεις τις δεξιότητές σου και να χαράξεις εκ νέου την επαγγελματική σου πορεία. Στη Randstad γνωρίζουμε ότι η σωστή αντιστοιχία εταιρείας-υπαλλήλου, βασίζεται στο μοντέλο True fit: job, company, boss fit. Βρισκόμαστε δίπλα σου για να σου παρέχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα της αγοράς, να σε βοηθήσουμε να ξαναφτιάξεις το personal brand σου και ταυτόχρονα να σε υποστηρίζουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της προσπάθειάς σου. 


Εξοικονομείς χρόνο. Θα αφιερώσεις τον ελάχιστο δυνατό χρόνο στην αναζήτηση εργασίας, κι αυτό γιατί οι σύμβουλοι Outplacement θα αναλάβουν να σε βοηθήσουν στην παρουσίαση του επαγγελματικού σου προφίλ, στη διαδικασία της συνέντευξης, στη διαπραγμάτευση, στις soft & hard δεξιότητές σου (μέσω ποικίλων συστημάτων αξιολόγησης) και στο πώς μπορείς με τη σειρά σου να βοηθήσεις τον μελλοντικό σου εργοδότη. Ταυτόχρονα, εμείς θα φροντίσουμε να σε συστήσουμε σε εταιρίες με τις οποίες μοιράζεσαι την ίδια φιλοσοφία και κουλτούρα.


Η συνεργασία μας θα σου εξασφαλίσει ένα ασφαλές πεδίο δράσης. Οι Σύμβουλοί μας θα σε καθοδηγήσουν ώστε να έχεις τις λιγότερες δυνατές εκπλήξεις στην καριέρα σου. Μπορούμε να σε βοηθήσουμε να εντοπίσεις τι είναι αυτό που μπορείς να προσφέρεις σε μία εταιρεία και κατά πόσο είσαι κατάλληλος.


Στοχευμένη αναζήτηση εργασίας σημαίνει να γνωρίζεις τον προορισμό σου, τη διαδρομή που θα ακολουθήσεις και πώς να φτάσεις εκεί το συντομότερο. Εξάλλου, όπως είπε και ο Μισέλ ντε Μονταίν, “Δεν υπάρχει ευνοϊκός άνεμος για εκείνον που δεν ξέρει που πηγαίνει”.


#outplacement #risesmart