Ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία & Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) στην ετήσια έκθεση του για την Ελλάδα με τίτλο «Δουλειές για τους νέους», προβλέπει ότι μέχρι το τέλος του 2010 στην ανεργία των νέων εργαζόμενων θα φτάσει το 28% του ενεργού πληθυσμού όταν τον Σεπτέμβριο του 2009 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν ήταν στο 25%.

Σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη βελτίωση της κατάρτισης για την αναζήτηση εργασίας και τον περιορισμό των επιδομάτων για τη μακροχρόνια απώλεια της εργασίας.

Επίσης, προτείνει αλλαγές των συλλογικών συμβάσεων εργασίας με τη μετάβαση προς τις ατομικές συμβάσεις εργασίας και την άρση των εμποδίων για τις απολύσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην έκθεση του ΟΟΣΑ, οι νέοι άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να υποφέρουν από τη ανεργία σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους στις άλλες χώρες του ΟΟΣΑ. Από τους νέους ανέργους μόνο το 6% λαμβάνει επίδομα ανεργίας την ώρα που το μέσο ευρωπαϊκό ποσοστό είναι 17%.

Σε άλλο σημείο της έκθεσης γίνεται αναφορά στο ότι οι απόφοιτοι των πανεπιστημίων στην Ελλάδα χρειάζονται τουλάχιστον δύο χρόνια ως την πρώτη τους πρόσληψη, ενώ το αντίστοιχο διάστημα για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους είναι 17 μήνες. Άμεσα συνδεδεμένο είναι το ζήτημα της χαμηλής αμοιβής σε σχέση με τα προσόντα του αιτούντος εργασία. Η ανεργία στους απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι πολύ υψηλότερη από εκείνη των αποφοίτων της υποχρεωτικής εκπαίδευσης και πολύ συχνά όσοι αποφοιτούν από ελληνικά πανεπιστήμια περνούν τα πρώτα χρόνια του εργασιακού τους βίου σε θέσεις εργασία άσχετες με τις σπουδές τους, κατά κανόνα στην παροχή υπηρεσιών (λιανικό εμπόριο, εστίαση, call center, ταχυμεταφορές - courier, υπηρεσίες ασφαλείας , εξυπηρέτηση πελατών).

Στο /employers/service-portfolio/service-portfolio.htm μπορείτε να ενημερωθείτε για  Υπηρεσίες εξειδικευμένης στελέχωσης και υπηρεσίες προσωρινής απασχόλησης. Αν πάλι θέλετε να στείλετε το βιογραφικό σας μπορείτε να κάνετε εγγραφή εδώ