Αρκετές φορές ή Ελλάδα σαν χώρα είναι γνωστή στην Ευρώπη για τον Τουρισμό της και λιγότερο γνωστή για τις επιδόσεις στην εργασία. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε από τον Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) οι Έλληνες εργαζόμενοι εργάζονται περισσότερο από κάθε άλλο εργαζόμενο στον κόσμο με εξαίρεση των εργαζόμενων της Κορέας.

Ο μέσος όρος εργασίας για ένα Έλληνα εργαζόμενο είναι 42,4 ώρες εργασίας την εβδομάδα. Αντίστοιχα την Κορέα είναι 45,12. Σε σχέση με άλλες βορειοευρωπαϊκές χώρες στην μεσογειακές χώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία προκύπτει ότι οι εργαζόμενοι δουλεύουν λίγο παραπάνω. Σε χώρες που έχουν παραδοσιακά την φήμη ότι εργάζονται σκληρά , όπως για παράδειγμα στην Γερμανία, ο μέσος όρος εργασίας την εβδομάδα είναι 35,5 ώρες ενώ στην Αμερική είναι 35,8 ώρες.

Κάποια άλλα σημαντικά στοιχεία αναφέρουν ότι:

Ο μέσος όρος ημερών απουσίας στην Φιλανδία (κανονική άδεια και αργίες) είναι 44 μέρες τον χρόνο ενώ στην Αμερική ο ίδιος μέσος όρος είναι 25 μέρες

Ο χώρες με τον μικρότερο μέσο όρο είναι οι Φιλιππίνες με 19 μέρες και ο Καναδάς με 20 μέρες τον χρόνο.

Οι χώρες στις οποίες οι Γυναίκες εργάζονται τις περισσότερες ώρες ανά εβδομάδα είναι η Ελλάδα, η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Σλοβακία όπου ο μέσος όρος για την ανα εβδομάδα εργασία είναι πάνω από 39 ώρες.