Η συνέντευξη αποτελεί τη συνηθέστερη διαδικασία επιλογής ενός υποψηφίου για μία θέση εργασίας. Κατά τη διάρκειά της, ο εργοδότης προσπαθεί να καταλήξει στο πόσο κατάλληλος είναι για τη συγκεκριμένη θέση, μέσα από συγκεκριμένες ερωτήσεις.

Η ερώτηση “ποιοι είναι οι λόγοι που επιλέξατε να ακολουθήσετε τη συγκεκριμένη καριέρα;” είναι μία από τις συχνότερες ερωτήσεις συνέντευξης εργασίας που γίνονται από τους εργοδότες, καθώς από την απάντηση που θα δώσετε μπορούν να βγάλουν πολλά συμπεράσματα. Στη συνέχεια, παρουσιάζουμε ορισμένες συμβουλές για τη συγκεκριμένη ερώτηση, έτσι ώστε να είστε προετοιμασμένοι για το επόμενο εργασιακό σας βήμα.

  • Θέτοντας σας αυτή την ερώτηση, ο πιθανός εργοδότης σας προσπαθεί να εντοπίσει τα κίνητρά σας για την επιλογή της συγκεκριμένης θέσης αλλά και για την εξέλιξη που θέλετε να έχετε στην καριέρα σας. Η απάντηση σας θα δείξει το πόσο προετοιμασμένοι είστε, τις προθέσεις σας για την εταιρεία και τη θέση, αλλά κυρίως πόση όρεξη και πάθος έχετε για το επάγγελμά σας. Συνεπώς, θα πρέπει να έχετε σκεφτεί και προετοιμάσει πολύ καλά την απάντηση που σκοπεύετε να δώσετε.
     
  • Κάτι που σίγουρα θα δημιουργήσει θετική εντύπωση στον πιθανό εργοδότη σας, είναι να δείξετε ότι διαθέτετε αγάπη για την εργασία σας, ότι στοχεύετε στο να την εξελίξετε, αλλά και να εξελιχθείτε προσωπικά. Είναι πολύ σημαντικό για μία εταιρεία να έχει στο ανθρώπινο δυναμικό της άτομα με διάθεση και αφοσίωση, καθώς έτσι δίνονται ίσες ευκαιρίες και στις δύο πλευρές για περαιτέρω ανάπτυξη. Εξάλλου, όταν υπάρχει ουσιαστική επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των μελών, τα αποτελέσματα θα είναι μόνο θετικά και η επιτυχία δεν θα αργήσει να έρθει.
     
  • Άλλη μία πρακτική που θα σας βοηθήσει είναι να προβάλλετε τις δεξιότητες και τις ικανότητές σας με τέτοιο τρόπο ώστε να εναρμονίζονται πλήρως με τις θέσεις εργασίας. Είναι σίγουρο πως εάν η συγκεκριμένη θέση είναι αυτό με το οποίο θέλετε να ασχοληθείτε, ο πιθανός εργοδότης σας θα το αντιληφθεί άμεσα και ίσως τελικά, να προσφέρει σε εσάς την δουλειά.

Γενικότερα, η σωστή προετοιμασία πριν από κάθε συνέντευξη είναι παράγοντας – κλειδί για την πετυχημένη έκβασή της. Φροντίστε πριν τη διεξαγωγή της συνέντευξης να έχετε κάνει την απαραίτητη έρευνα για την εταιρεία. Ένα μεγάλο μέρος της απόφασης για την πρόσληψη ενός υπαλλήλου, εξαρτάται από το πόσο καλά γνωρίζετε την εταιρεία την οποία επισκέπτεστε. Γίνετε επιλεκτικός στις απαντήσεις σας και δώστε τις πιο χρήσιμες πληροφορίες. Μην ξεχνάτε πως πρόκειται για μία ερώτηση συνέντευξης, που πολλές φορές οι υποψήφιοι δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι να απαντήσουν. Ταυτόχρονα, η αναζήτηση διάφορων tips θα σας προετοιμάσει κατάλληλα, ώστε να προβάλλετε το καλύτερο σας εργασιακό προφίλ. Ενημερωθείτε για περισσότερες συμβουλές συνεντεύξεων εργασίας ώστε να μετατραπείτε σε έναν ξεχωριστό υποψήφιο.