Το Outplacement είναι μια υπηρεσία που παρέχεται χωρίς κόστος στους εργαζομένους από τον εργοδότη τους μέσω τρίτου προμηθευτή κατά τη διάρκεια της αναδιάρθρωσης και των απολύσεων εργατικού δυναμικού.


Το Outplacement ως υπηρεσία εισήχθη στην αγορά των ΗΠΑ τη δεκαετία του 1960, ωστόσο, ενώ πολλά έχουν αλλάξει από τότε στον κόσμο της εργασίας, υπάρχουν ακόμα  πολλά ξεπερασμένα μοντέλα προγραμμάτων Outplacement.  Αν εξετάσουμε προσεκτικά τις τρέχουσες συνθήκες εργασίας, οι επαγγελματίες δεν ενδιαφέρονται απλώς να εισπράξουν ένα ικανοποιητικό οικονομικό πακέτο, σαφώς και εξακολουθεί να είναι πολύ σημαντικό, αλλά μεταξύ άλλων διερευνούν: την εταιρική κουλτούρα, τις εταιρικές και προσωπικές αξίες, ευθυγράμμιση, ευελιξία στην εργασία και, επιπλέον, την χρήση προηγμένης τεχνολογίας.

Πώς εξελίχθηκε λοιπόν το Outplacement από ένα πεπερασμένο πρόγραμμα υποστήριξης σε μια επίκαιρη υπηρεσία για να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες του ατόμου που αναζητά την επόμενη του εργασία;

Αρχικά, η λέξη-κλειδί είναι ότι τα προγράμματα Outplacement έχουν γίνει πολύ εξατομικευμένα. Δεν υπάρχει πλέον το μοντέλο ενός μεγέθους που ταιριάζει σε όλους. Διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικές ανάγκες, διαφορετικούς στόχους και προσδοκίες. Οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι παρέχουν βελτιωμένες υπηρεσίες που ταιριάζουν στις ανάγκες κάθε συμμετέχοντος. Έχοντας άριστη γνώση των τρεχουσών καινοτομιών και της εξέλιξης στο χώρο εργασίας, οι σύμβουλοι καθοδηγούν και εκπαιδεύουν τους συμμετέχοντες με τους πιο σχετικούς και αποτελεσματικούς τρόπους. Επομένως, οι αιτούντες εργασία είναι ιδιαίτερα προετοιμασμένοι και «μορφωμένοι» για τις προκλήσεις που πρόκειται να αντιμετωπίσουν στην αγορά. Με τη μοναδική προσέγγιση tech and touch, η Randstad κάνει πράξη όσα κηρύττει. Σε πλήρη εναρμόνιση με τις τρέχουσες συνθήκες εργασίας, παρέχει υψηλής τεχνολογίας προηγμένες υπηρεσίες υποστήριξης διατηρώντας παράλληλα τον ανθρώπινο παράγοντα. Οι συμμετέχοντες στην τοποθέτηση έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν στενά με τον σύμβουλό τους και ταυτόχρονα να έχουν πρόσβαση στην καινοτόμο πλατφόρμα RANDSTAD RISESMART, μια εξειδικευμένη πλατφόρμα που παρέχει στους συμμετέχοντες συγκεντρωμενα όλα τα απαραίτητα εφόδια για το μεταβατικό στάδιο στο οποίο βρίσκονται.  


Με εύκολη πρόσβαση για τον συμμετέχοντα, ακόμη και από smartphone, η πλατφόρμα παρέχει εξατομικευμένες πληροφορίες αναζήτησης εργασίας, σχετικές αγγελίες και δημοσιεύσεις εργασίας σε πραγματικό χρόνο, ενώ διατίθενται επίσης διαδικτυακά σεμινάρια, online μαθήματα και σχετικά άρθρα, αξιολογήσεις και ατομικές συνεδρίες. 


Επιπλέον, από την άλλη πλευρά του προγράμματος, οι εταιρείες-πελάτες και τα στελέχη Ανθρώπινου Δυναμικού, λαμβάνουν ενημερωμένες αναφορές και έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν την πρόοδο και την τρέχουσα κατάσταση του συμμετέχοντα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς κατά τη διάρκεια περιόδων αλλαγών οι εταιρείες ανησυχούν για τις επιπτώσεις στην εταιρική τους εικόνα (employer brand) καθώς και για την ψυχολογία των υπολοίπων εργαζομένων. 


Γνωρίζουμε ότι αυτή η μεταβατική περίοδος στην επαγγελματική ζωή ενός ατόμου είναι μια ιδιαίτερη πρόκληση καθώς απαιτεί σύγχρονες λύσεις και ενημερωμένες μεθόδους για να συμβαδίζει με τα δεδομένα της αγοράς εργασίας. Υποστηρίζουμε αποτελεσματικά τους συμμετέχοντες στα προγράμματα outplacement για να αντιμετωπίσουν με γνώση και σιγουριά την μεταβατική αυτή περίοδο και να για έχουν έγκαιρα τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

#outplacement #risesmart