Πολλοί επαγγελματίες έχουν βλέψεις για μια καριέρα Digital Marketing, καθώς αναμφισβήτητα, ο τομέας έχει αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια, στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα. Με τις μικρότερες μέχρι τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, να στρέφονται προς το Digital Marketing, δημιουργείται η ανάγκη για επαγγελματίες του κλάδου με σχετικές δεξιότητες και εμπειρία. Υψηλότεροι μισθοί, ανταγωνιστικά πακέτα αποδοχών, ευέλικτο ωράριο εργασίας και περισσότερες επιλογές σταδιοδρομίας, είναι μόνο μερικά από τα οφέλη που οι υποψήφιοι του Digital marketing έχουν να προσβλέπουν.

Το Digital marketing είναι η προώθηση ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας διάφορα εργαλεία και κανάλια. Όπως κάθε άλλη μέθοδος μάρκετινγκ, ο σκοπός του Digital marketing είναι να προσεγγίσει όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες και κοινό. Μια καριέρα digital marketing είναι μια από τις δημοφιλείς επιλογές σήμερα και αρκετοί υποψήφιοι επιλέγουν σεμινάρια ή μεταπτυχιακά προγράμματα, έτσι ώστε να αποκτήσουν όσο περισσότερες δεξιότητες σε αυτόν τον τομέα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχουν αρκετά οφέλη για τους υποψηφίους που επιλέγουν μια καριέρα στο Digital marketing. Μερικά από αυτά τα οφέλη αναφέρονται παρακάτω.

μεγάλη ζήτηση για digital marketing υποψηφίους

Το μέλλον είναι λαμπρό για τον τομέα του Digital Marketing. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, κάθε επιχείρηση μικρή ή μεγάλη προσπαθεί να κάνει την παρουσία της αισθητή στα social media και social networks. Οι επαγγελματίες του Digital Marketing προσπαθούν να κερδίσουν το ενδιαφέρον όλων αυτών των χρηστών, χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως Email marketing, Mobile marketing, Social media marketing και Web Marketing ενέργειες, για να προωθήσουν το προϊόν τους ή μια υπηρεσία. Προκύπτει λοιπόν η ανάγκη για εξειδικευμένους επαγγελματίες του Digital Marketing, καθώς οι γνώσεις στο αντικείμενο αυτό είναι ζωτικής σημασίας για κάθε ιεραρχία στις επιχειρήσεις. Αναμφίβολα, είναι ένας αναπτυσσόμενος τομέας που προσφέρει πολλές νέες επαγγελματικές ευκαιρίες για καριέρα digital marketing στους υποψηφίους.

ευέλικτοι τύποι εργασίας στην καριέρα digital marketing

Ένα από τα μεγάλα οφέλη του να δουλεύεις ως Digital Marketer είναι η ευελιξία που σου προσφέρει ο τομέας αυτός. Υπάρχει μια ευρεία γκάμα επιλογών. Aπό το  να εργαστείς σε μια εταιρεία με πλήρη απασχόληση ή να εργαστείς ως ελεύθερος επαγγελματίας για διάφορες εταιρείες. Επίσης θα μπορούσες να εργαστείς σε ένα  Digital Marketing agency, κερδίζοντας έτσι εμπειρία από διαφορετικές επιχειρήσεις και προϊόντα. Τέλος, αν κάνεις μια έρευνα αγοράς, μπορείς να ανακαλύψεις επιλογές εργασίας από το σπίτι επίσης. 

ευρύ φάσμα επιλογών σταδιοδρομίας για καριέρα digital marketing

Ένας Digital Marketing επαγγελματίας δεν περιορίζεται σε ένα είδος εργασίας. Υπάρχουν διάφοροι τύποι εργασιών στον τομέα του Digital Marketing, όπως το Content Marketing, Social Media Marketing, Data Analyst, Performance Marketing, SEO Specialist, Email Marketing, Digital Graphic Designer κ.λπ. Είναι στην ευχέρεια σου να κάνεις μια έρευνα ώστε να μάθεις τα διάφορα είδη εργασιών στον τομέα του Digital Marketing και να διαλέξεις σεμινάρια που θα σε βοηθήσουν να διευρύνεις τις γνώσεις σου πάνω σε αυτόν τον τομέα. Αυτό θα σε βοηθήσει να στοχεύσεις σ’ ένα ευρύ φάσμα επιλογών για καριέρα digital marketing.

απευθύνεται σε ευρύ φάσμα υποψηφίων 

Ένα καλό νέο, αν σκέφτεσαι σοβαρά να ξεκινήσεις μια καριέρα Digital Marketing είναι ότι μπορείς να εργαστείς, έχοντας πτυχίο από οποιοδήποτε κλάδο - όχι συγκεκριμένα από το marketing. Στον κλάδο όμως αυτό, σημαντικό ρόλο παίζουν η δημιουργικότητα και η καλή επικοινωνιακή ικανότητα. Εάν θεωρείς ότι διαθέτεις τα δύο αυτά προσόντα, τότε έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις τις δυνατότητές σου στο χώρο του digital marketing. Βέβαια αν θέλεις να μείνεις στο χώρο και να εξελιχθείς, έχοντας παράλληλα  ένα ανταγωνιστικό βιογραφικό, δεν αρκεί μόνο η εμπειρία πάνω στο αντικείμενο. Θα είναι καλό να διευρύνεις τις γνώσεις σου πάνω στις νέες εξελίξεις του συγκεκριμένου τομέα, επιλέγοντας σεμινάρια ή μεταπτυχιακά προγράμματα πιστοποίησης που είναι διαθέσιμα, ώστε να εξοπλίσεις τον εαυτό σου με περισσότερες δεξιότητες. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για αυτούς που έχουν το χάρισμα της δημιουργικότητας και της εφευρετικότητας να εργαστούν πάνω στην δημιουργική γραφή, στο σχεδιασμό και ακόμη και στην παραγωγή βίντεο και ήχου. Χρειάζεται να σκέφτεσαι νέους τρόπους για την πώληση ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας και την επίλυση προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν.

καριέρα digital marketing σημαίνει καριέρα με προοπτικές

Το Digital Marketing είναι ένας εξελισσόμενος τομέας και έχει πολλές προοπτικές ως επάγγελμα. Με την κατάλληλη εκπαίδευση και πάθος, θα μπορούσες να χτίσεις την καριέρα σου ως επαγγελματίας του χώρου αυτού.

Αν σκέφτεσαι σοβαρά να ακολουθήσεις μια σταδιοδρομία στον προσοδοφόρο τομέα του Digital Marketing, τότε μπορείς να επισκεφτείς την ιστοσελίδα της Randstad Hellas για να κάνεις την αίτησή σου τώρα! Δες τις διαθέσιμες θέσεις.