Ο κλάδος των οικονομικών υπηρεσιών, όπως και αυτός της λογιστικής, αποτελούν κατεξοχήν τον πόλο έλξης φιλόδοξων υποψηφίων που αναζητούν μια καλή ευκαιρία σταδιοδρομίας. Αν σκέφτεσαι να επιλέξεις μια καριέρα στον κλάδο των οικονομικών υπηρεσιών, μπορείς να διαβάσεις παρακάτω μερικά από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει. 


Εργασιακή σταθερότητα.

Λόγω της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης, η εργασιακή ασφάλεια αποτελεί βασικό μέλημα πολλών εργαζομένων. Οι περισσότεροι εργοδότες αναγνωρίζουν πόσο σημαντική είναι η εργασία όσων διαχειρίζονται υπεύθυνα τα περιουσιακά στοιχεία και τα οικονομικά της επιχείρησής τους και η πολύτιμη συμβολή τους διασφαλίζει τη λειτουργικότητα, βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της επιχείρησης. Η τεχνογνωσία και η καθοδήγησή των οικονομικών στελεχών μπορούν να ανοίξουν το δρόμο για ένα εποικοδομητικό μέλλον και η θέση τους δεν μπορεί να λείπει από καμία εταιρεία, καθώς  η έλλειψη σωστής οικονομικής διαχείρισης μπορεί να την οδηγήσει σε έλλειψη ρευστότητας και πάγωμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Επίσης, οι δεξιότητες  και οι εμπειρίες των εργαζομένων του οικονομικού τμήματος μπορούν να τους προσφέρουν πλεονεκτήματα, όπως αυτά της διαπραγμάτευσης μιας καλύτερης αμοιβής ή ενός καλύτερου εργασιακού περιβάλλοντος με έξτρα παροχές. Σύμφωνα με τα παραπάνω, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι παρά τον υψηλό αριθμό αποφοίτων από οικονομικές σχολές, η ζήτηση για τις υπηρεσίες τους παραμένει υψηλή.


Καλές ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης.

Μια θέση εργασίας στον οικονομικό κλάδο δίνει στους εργαζόμενους τα κίνητρα να κυνηγήσουν μια περαιτέρω εκπαίδευση, συμμετέχοντας σε σεμινάρια ή μεταπτυχιακά προγράμματα, ώστε να προωθήσουν την καριέρα τους και να έχουν περισσότερες ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης. Η απόκτηση περισσότερων δεξιοτήτων  και η επαγγελματική κατάρτιση δίνουν τη δυνατότητα στους εργαζομένους να έρθουν πιο κοντά στο στόχο τους, ο οποίος είναι να αναλάβουν υψηλόβαθμες θέσεις εργασίας και να ανεβούν ιεραρχικά σε μια εταιρεία, ανεβαίνοντας παράλληλα και μισθολογικά. Ένας υποψήφιος μπορεί να καλλιεργήσει πολλές δεξιότητες από την εκπαίδευσή του πάνω στα οικονομικά, όπως αυτές της αριθμητικής, της ανάλυσης, της παρουσίασης δεδομένων, της γραπτής και προφορικής επικοινωνίας και της χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίες θα μπορέσουν να τον βοηθήσουν να σκέφτεται κριτικά και μεθοδικά προς την επίλυση οικονομικών προβλημάτων που πιθανόν προκύψουν κατά τη διάρκεια της εργασίας του. 


Ποικίλες επιλογές καριέρας.

Ο κόσμος των Χρηματοοικονομικών, με τις ποικίλες ευκαιρίες καριέρας και τη συνεχή ζήτηση για ικανά στελέχη, προσφέρει ελκυστικές επιλογές σταδιοδρομίας. Ένας απόφοιτος των Οικονομικών επιστημών μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε πολλές και ποικίλες επιλογές θέσεων εργασίας που είναι διαθέσιμες στην αγορά εργασίας σήμερα. Είτε κάποιος θέλει να γίνει τραπεζικός υπάλληλος, οικονομικός αναλυτής, λογιστής/ ορκωτός ελεγκτής, χρηματιστηριακός σύμβουλος, είτε θέλει να ακολουθήσει οποιοδήποτε άλλη κατεύθυνση από αυτές που διατίθεται στον οικονομικό κλάδο, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η σταδιοδρομία του αυτή μπορεί να αποδειχθεί μια εξαιρετική επιλογή καριέρας. Αυτές οι ευκαιρίες σημαίνουν επίσης ότι έχει τη δυνατότητα να επιλέξει να εργαστεί σε ποικίλους κλάδους εταιρειών, όπως σε χρηματιστηριακές εταιρείες, ασφαλιστικές εταιρείες, ιδιωτικές τράπεζες ακόμα και σε δημόσιες υπηρεσίες. Η ευελιξία του τομέα συνεπάγεται με το ότι ένας υποψήφιος του κλάδου αυτού δύσκολα μπορεί να μείνει χωρίς εργασία.


Εναλλακτικές προοπτικές. 

Ο κλάδος των Οικονομικών προσφέρει στους υποψηφίους πολλές ευκαιρίες για να ταξιδέψουν και να συνεργαστούν με πολυεθνικές  εταιρείες, οργανώσεις και πελάτες από όλο τον κόσμο. Καθώς η παγκόσμια οικονομία έχει πλέον καταστεί περισσότερο ενοποιημένη από ποτέ άλλοτε και η τεχνολογία καθιστά την επικοινωνία με το εξωτερικό ευκολότερη από ποτέ, υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για τους υποψηφίους να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό για εργασία. Επιπλέον, με την κατοχή ενός πτυχίου οικονομικών, υπάρχει η δυνατότητα για έναν υποψήφιο να ακολουθήσει διαφορετικές οδούς και όχι τις πλέον συνηθισμένες για τις οποίες έγινε λόγος παραπάνω. Συγκεκριμένα, εκτός από τους ρόλους του ελεγκτή, χρηματιστή, ασφαλιστή, διευθυντή επιχειρήσεων ή οικονομικού αναλυτή, ένας υποψήφιος οικονομικού τμήματος μπορεί να στοχεύσει και σε επαγγέλματα άλλων κλάδων, όπως των πωλήσεων και της πληροφορικής. 


Αναζητάς μία εργασία στον Oικονομικό κλάδο; Δες όλες τις θέσεις που χειρίζεται η ομάδα μας εδώ.