Όταν βρίσκεστε σε αναζήτηση εργασίας και κάνετε μία αίτηση για δουλεια, θέλετε να αποδείξετε ότι είστε ο καλύτερος υποψήφιος που θα εξετάσει ο υπεύθυνος προσλήψεων.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε κάποιες συμβουλές για το πώς να κατακτήσετε τις θέσεις εργασίας που σας ενδιαφέρουν, εξασφαλίζοντας μια ισχυρή ώθηση στην καριέρα σας. Οι συμβουλές σχετίζονται τόσο με την εύρεση εργασίας όσο και με τη συνέντευξη που θα χρειαστεί να περάσετε για την επιθυμητή δουλειά.  

 1. Ξεχωρίστε πριν καν κάνετε αίτηση!
 • Πλέον, τα κοινωνικά μέσα επαγγελματικής δικτύωσης είναι πηγή εύρεσης ικανών υποψηφίων και οι recruiters αφιερώνουν χρόνο να βρουν τους κατάλληλους υποψηφίους, κοιτώντας το προφίλ τους.
 • Φροντίστε να έχετε ένα δυνατό online παρουσιαστικό, τόσο χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά που σας εκφράζουν σαν επαγγελματία όσο και συμπεριλαμβάνοντας τα επαγγελματικά σας επιτεύγματα. Θυμηθείτε ότι οι αριθμοί δίνουν μια άλλη βαρύτητα, επομένως, μην ξεχάσετε να αναφέρετε το ποσοστό αύξησης των εσόδων που καταφέρατε να ξεπεράσετε, για παράδειγμα, ή πόσα άτομα επηρεάσατε με την εργασία σας.  
 • Ακόμα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κάνετε μια σωστή έρευνα για την εταιρεία που σας ενδιαφέρει καθώς και για το ρόλο που θέλετε να αναλάβετε. Πρέπει να δείξετε πώς οι δεξιότητες και η εμπειρία σας θα βοηθήσει την εταιρεία να φτάσει τους στόχους της και γιατί εσείς είστε το κατάλληλο άτομο για αυτή τη δουλειά.
 1. Αφήστε μια δυνατή πρώτη εικόνα
 • Η πρώτη εντύπωση μετράει, αυτό είναι κάτι που παραδέχονται οι περισσότεροι υπεύθυνοι προσλήψεων. Έτσι, δώστε βάση στο ντύσιμό σας πριν παρουσιαστείτε για συνέντευξη, έχοντας κατά νου το στυλ της εταιρείας στην οποία θα πάτε. Για παράδειγμα, αν περνάτε από συνέντευξη σε μια start-up εταιρεία, ίσως το πολύ επίσημο ντύσιμο να μην ταιριάζει στην περίσταση.
 • Ακόμα, θυμηθείτε να διατηρείτε την οπτική επαφή με το συνομιλητή σας, να κάνετε μια δυνατή και σύντομη χειραψία όταν συστηθείτε και προσέξτε τη γλώσσα του σώματος. Θέλετε να προβάλλετε το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό σας για τη νέα θέση, άρα το να χρησιμοποιήσετε χειρονομίες ή να έχετε μια σωστή στάση του κορμού σας σίγουρα θα βοηθήσει.
 1. Εντυπωσιάστε κατά τη συνέντευξη
 • Οι υποψήφιοι που ξεχωρίζουν είναι συνήθως εκείνοι που έρχονται προετοιμασμένοι, γνωρίζουν καλά την εταιρεία και είναι σε θέση να πουλήσουν τις ικανότητές τους, αποδεικνύοντας γιατί είναι ιδανική για τη δουλειά που προσφέρεται.
 • Κατά τη συνέντευξη, πρέπει να είστε έτοιμοι να παρουσιάσετε τα επιτεύγματά σας από τους προηγούμενους ρόλους, αναφέροντας σχετικά νούμερα. Στις απαντήσεις σας, σας προτείνουμε να ακολουθήσετε τη μέθοδο STAR (situation-task-action-result). Στη μέθοδο αυτή, περιγράφετε την κατάσταση και τις αρμοδιότητες που είχατε να χειριστείτε και αναλύετε τι δράση λάβατε καθώς και τα αποτελέσματα που αυτή η δράση είχε.
 • Θέλετε, ακόμα, να δείξετε ότι ότι είχατε καινοτόμα σκέψη και εφαρμόσατε νέες μεθόδους κατά την εργασία σας στις προηγούμενες θέσεις που κατείχατε. Τέλος, προβάλλετε ένα θετικό κι ενδιαφέρον πρόσωπο και δείξτε έμπρακτα ότι επιθυμείτε να ενταχθείτε στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας. Έτσι, έχετε πολλές πιθανότητες να πετύχετε την πολυπόθητη πρόσληψη.