Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία οι δύο πιο σημαντικοί λόγοι που κάποιος εργαζόμενος αποφασίζει να αλλάξει εργασία είναι η έλλειψη για ευκαιρίες εξέλιξης αλλά και η εργασιακή κούραση που μπορεί να προκύψει από μακροχρόνια εργασία στον ίδιο εργοδότη. Αυτοί οι δύο λόγοι μπορεί να κάνουν την αναζήτηση εργασίας από παθητική ενασχόληση σε ενεργή δραστηριότητα με άμεσο στόχο την εύρεση κάποιας ευκαιρίας απασχόλησης και την αποδοχή κάποιας πρότασης για εργασία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας ανάμεσα στους εργαζόμενους που συμμετείχαν και θα άλλαζαν εργασία το 35% δήλωσε ότι θα το έκανε γιατί νιώθει εργασιακή κόπωση από την συνεχή εργασία στον ίδιο εργοδότη, το 29% δήλωσε ότι θα άλλαζε γιατί υπάρχει δυσαρέσκεια από τις απολαβές, ενώ το 27% ανέφερε ότι απόφαση του για αλλαγή στην καριέρα επηρεάζεται από το όραμα της εταιρίας.

Σε επίπεδο εργασιακών κλάδων η έρευνα αναφέρει ότι το 59% των εργαζομένων στο λιανικό εμπόριο θα σκεφτόταν μια αλλαγή σε εργοδότη εφόσον θα υπήρχε μικρή η μηδενική αύξηση στο μισθό του. Αντίστοιχα το 11% των εργαζομένων σε  IT θέσεις θα ξεκίναγε την αναζήτηση για τις νέες θέσεις εργασίας αν το bonus στο τέλος του χρόνου δεν ήταν σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις τάσεις της Ελληνικής αγοράς εργασίας πατήστε εδώ Επικοινωνήστε με τους συμβούλους HR της Randsatd.