Το βιογραφικό σημείωμα είναι το πιο δυνατό χαρτί που έχετε στη διάθεσή σας κατά την εύρεση εργασίας· είναι το έγγραφο που αποδεικνύει σε τι είστε ικανοί και τι εμπειρία έχετε ώστε να αποδείξετε ότι είστε ο κατάλληλος εργαζόμενος.

Επομένως, είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη σας όλους τους πιθανούς παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την αίτησή σας αρνητικά. Κάποιοι από αυτούς είναι:

  • Η μορφοποίησή σας δεν είναι φιλική προς το μάτι

Η εμφάνιση μετράει και στο βιογραφικό σας. Επομένως, πρέπει να φροντίσετε να υιοθετήσετε μία μορφή που να ξεχωρίζει αλλά χωρίς υπερβολές. Επιλέξτε μία απλή γραμματοσειρά και βεβαιωθείτε ότι το βιογραφικό σας είναι ευανάγνωστο και μπορεί ο καθένας να εντοπίσει τα στοιχεία που χρειάζεται να γνωρίζει για εσάς (σχετική εκπαίδευση και προϋπηρεσία και σχετικές δεξιότητες). Πρέπει, δηλαδή, να έχετε μία ξεκάθαρα κατηγοριοποίηση, αφήνοντας χώρο εκεί που μπορείτε ώστε να μην κουράζεται ο αναγνώστης.

  • 2. Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί κάνετε αίτηση

Το βιογραφικό σας διηγείται μία ιστορία, η οποία πρέπει να έχει το ρόλο που θέλετε να αναλάβετε ως φυσική εξέλιξη. Ειδικότερα αν θέλετε να κάνετε αίτηση σε έναν νέο κλάδο, πρέπει να υπογραμμίσετε τι δεξιότητες και εμπειρίες σας καθιστούν ιδανικό υποψήφιο. Είναι, λοιπόν, κρίσιμο να πείσετε τον recruiter ότι τα επαγγελματικά σας βήματα σας οδήγησαν σε αυτή τη θέση. Ένας καλός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι μέσω της προσωπικής σας δήλωσης, στην αρχή του βιογραφικού σας.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να αποδείξετε ότι μπορείτε να βγάλετε εις πέρας τις αρμοδιότητες που αναφέρονται στις αγγελίες εργασίας, βάσει της εμπειρίας και της εκπαίδευσής σας. Το καλύτερο μέσο για να γίνει αυτό είναι ένα ισχυρό βιογραφικό.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες συμβουλές για τη σύνταξη ενός βιογραφικού στο blog μας.