Η συνέντευξη εργασίας είναι το δεύτερο σημαντικότερο βήμα κατά την αναζήτηση εργασίας. Σημαίνει πως το βιογραφικό σας «πέρασε τις εξετάσεις» καταλληλότητας και σειρά έχει να το υποστηρίξετε μιλώντας για εσάς και την θέση που σας ενδιαφέρει.

Από τα σημαντικότερα στη διάρκεια μίας συνέντευξης για απασχόληση είναι να δείχνετε αληθινό ενδιαφέρον για τον συνομιλητή σας, τη δουλειά για την οποία αιτείστε και την εταιρία, αλλά και να μπορείτε να υποστηρίξετε τα λεγόμενα σας με πραγματικά γεγονότα.

Μην προσπαθήσετε να εντυπωσιάσετε τον συνεντευκτή ή να εμφανίσετε κάτι διαφορετικό από αυτό που ισχύει στην πραγματικότητα, χρησιμοποιώντας ψεύτικα στοιχεία. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, αργά ή γρήγορα, να αποκαλυφθεί η ανειλικρίνειά σας, κάτι το οποίο θα είχε αρνητικά αποτελέσματα. Γιατί πιθανή μη καταλληλότητά σας, για την συγκεκριμένη θέση εργασίας, σας αφήνει εκτός των επιλογών του συνεντευκτή για τη συγκεκριμένη θέση.

Πιθανή ανειλικρίνεια, όμως, δημιουργεί μια γενικότερη αρνητική διάθεση προς το άτομό σας και σας αφήνει εκτός των επιλογών του συνεντευκτή για κάθε πιθανή θέση απασχόλησης στην συγκεκριμένη εταιρία.

Να είστε ειλικρινείς χωρίς να ξεχνάτε πως είστε επαγγελματίες, και στόχος σας είναι παρουσιάσετε τον εαυτό σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.