Κατά τη σύνταξη ενός βιογραφικού, υπάρχουν πάντα κάποια σημεία που μπορούμε να βελτιώσουμε και συνήθως ξεφεύγουν της προσοχής μας, έτσι, είναι σημαντικό να προσαρμοστεί το βιογραφικό βάσει κάποιων παραγόντων, οι οποίοι αναλύονται παρακάτω.

  1. Χρόνος εξέτασης

Όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι οι recruiters αφιερώνουν λίγα δευτερόλεπτα σε κάθε βιογραφικό άρα είναι σημαντικό να τραβήξετε την προσοχή εξαρχής. Μπορείτε να το κάνετε αυτό, αναφέροντας στις πρώτες κατηγορίες του βιογραφικού σας τα σχετικά προσόντα που θεωρείτε ότι θα εκτιμήσει η εταιρεία στην οποία θέλετε να κάνετε αίτηση.

  1. Έκταση βιογραφικού

Η επιθυμητή έκταση ενός βιογραφικού εξαρτάται από την εμπειρία του καθενός. Αν έχετε λίγα χρόνια εμπειρίας και μεγάλο βιογραφικό, ίσως κάνει αρνητική εντύπωση σε έναν recruiter. Αντίθετα, μπορείτε να συμπεριλάβετε τα πιο σχετικά προσόντα με τις θέσεις εργασίας στις οποίες στοχεύετε.

  1. Επιτεύγματα

Η περιγραφή του κάθε ρόλου, ιδανικά, πρέπει να περιλαμβάνει μία μικρή σύνοψη των αρμοδιοτήτων σας καθώς και τα επιτεύγματά σας. Έτσι, ο υπεύθυνος προσλήψεων που θα εξετάσει το βιογραφικό σας θα γνωρίζει με τι ασχολούσασταν καθημερινά αλλά και τι προστιθέμενη αξία φέρατε.

  1. Ενεργητικά ρήματα

Ένα καλό βιογραφικό πρέπει να σας προβάλλει ως επαγγελματία που πετυχαίνει και όχι απλά εκτελεί αρμοδιότητες. Χρησιμοποιήστε, λοιπόν, ενεργητικά ρήματα, όπως “αναπτύσσω”, “διαχειρίζομαι”, “συντονίζω”. Το βιογραφικό σας είναι η επαγγελματική εικόνα που θέλετε να προβάλετε, επομένως, είναι σημαντικό να δώσετε την απαραίτητη προσοχή.Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα, μπορείτε να διαβάσετε άρθρα του blog μας με συμβουλές για σύνταξη βιογραφικού.