Στη σύγχρονη αγορά εργασίας, η σύνταξη ενός βιογραφικού είναι σημείο-κλειδί για την αναζήτηση εργασίας. Λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού που επικρατεί, είναι κρίσιμο να δημιουργήσετε ένα βιογραφικό που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε ως επαγγελματίας, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.

  1. Αντιστοιχία με τις αγγελίες εργασίας

Διαβάζοντας προσεκτικά τις αγγελίες για εργασία, θα διαπιστώσετε ότι στην ουσία απαριθμούν τα προσόντα που πρέπει να έχει ο ιδανικός υποψήφιος. Επομένως, φροντίστε να αποτυπώσετε στο βιογραφικό σας τις κύριες δεξιότητες που ζητούνται, δείχνοντας ότι έχετε το προφίλ που απαιτεί ο συγκεκριμένος ρόλος.

  1. Δώστε σημασία στις λέξεις-κλειδιά

Κάθε κλάδος και κάθε θέση εργασίας έχει ορισμένες λέξεις-κλειδιά που είναι σημαντικό να υπάρχουν σε ένα βιογραφικό σημείωμα. Μπορείτε να πάρετε ιδέες από τις ίδιες τις αγγελίες εργασίας ή να συμπεριλάβετε λέξεις που χρησιμοποιούν συχνά επαγγελματίες του κλάδου, ειδικά σε πιο τεχνικές ειδικότητες.

  1. Διατηρήστε το βιογραφικό σας ευανάγνωστο

Η εμφάνιση παίζει ρόλο άρα πρέπει να δώσετε βάση στη γραμματοσειρά αλλά και στη γενικότερη μορφοποίηση του βιογραφικού σας. Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ουδέτερο χρώμα σαν περίγραμμα ή στην επικεφαλίδα αλλά με μέτρο. Ακόμα, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν συντακτικά ή γραμματικά λάθη.

Τι πρέπει να αποφύγω;

  • Μεγάλες προτάσεις: το βιογραφικό σας πρέπει να είναι γραμμένο με σύντομες και ακριβείς προτάσεις.
  • Υπερβολές στα επιτεύγματα: αν βάλετε δεξιότητες που δεν κατέχετε, δε θα μπορέσετε να τις υποστηρίξετε σε μία συνέντευξη ή στην εργασία σας.

 

Δείτε περισσότερες συμβουλές για τη σύνταξη ενός δυνατού βιογραφικού στο βίντεο που ακολουθεί: