Για να έχετε μία επιτυχημένη συνέντευξη εργασίας πρέπει να έχετε άριστη επαγγελματική παρουσία, να έχετε προβάλλει τον δυναμισμό σας και, κυρίως, τη διάθεσή σας για εργασία και για εξέλιξη στην καριέρα σας. Για να τα επιτύχετε όλα αυτά, απαιτείται πολύ καλή οργάνωση και προετοιμασία.   Το Internet είναι το εργαλείο που θα διευκολύνει την παρουσία σας στην εταιρεία και στην επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. Με την απαιτούμενη έρευνα κατά την αναζήτηση εργασίας, μπορείτε να βρείτε πολύτιμες πληροφορίες για την εταιρεία που θα πάτε. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες και να θεωρηθείτε από τον recruiter ως έναν πολύτιμο εργαζόμενο για να στελεχώσει την εταιρεία του.   Ποιες είναι οι τρεις βασικές πληροφορίες που θα πρέπει να γνωρίζετε πάρα πολύ καλά πριν από μία συνέντευξη εργασίας;  

  • Μάθετε ποιο είναι το όραμα, η αποστολή και η κουλτούρα της εταιρείας

  Επισκεφθείτε το site της συγκεκριμένης εταιρείας και μπείτε στην ενότητα “About us”. Θα μπορέσετε να αποκομίσετε αρκετές πληροφορίες για την ιστορία, τα επιτεύγματα και τις αξίες που πρεσβεύει. Έτσι, κατά τη συνέντευξη μπορείτε να παρουσιάσετε αυτές τις πληροφορίες. Θα εκτιμηθεί θετικά από τον recruiter και θα δείξετε ότι είστε ένα άτομο που ξέρει τι ζητά. Επίσης, μέσω των συγκεκριμένων στοιχείων θα καταλήξετε κι εσείς αν όντως σας ταιριάζει αυτό το περιβάλλον και αν θα μπορούσατε να ενσωματωθείτε στη συγκεκριμένη εταιρεία.  

  • Ενημερωθείτε για τις τελευταίες εξελίξεις της εταιρείας

  Μέσα από την ενότητα “Press room” μπορείτε να ενημερωθείτε για τις τελευταίες εξελίξεις της συγκεκριμένης εταιρείας. Πιο αναλυτικά, πληροφορίες όπως η πραγματοποίηση συγχωνεύσεων ή εξαγορών, ή το λανσάρισμα κάποιου νέου προϊόντος θα σας δώσει εικόνα της επιχείρησης. Επίσης, μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για να κάνετε επιπλέον ερωτήσεις στη συνέντευξη. Μπορείτε, ακόμη, να κάνετε εκτενέστερη αναζήτηση για την εταιρεία στο Internet.  

  • Επιδιώξτε προσωπική επαφή

  Σε περίπτωση που βρίσκεστε σε αναζήτηση εργασίας και δεν έχετε κανονίσει κάποια συνέντευξη εργασίας, μπορείτε μέσα από επαγγελματικά δίκτυα να αναπτύξετε το networking σας και να έρθετε σε επαφή με διάφορους ειδικούς του κλάδου που σας ενδιαφέρει. Μπορείτε να παρουσιάσετε τον εαυτό σας και να αναφέρετε ότι βρίσκεστε σε αναζήτηση εργασίας. Ανάλογα με την πολιτική της κάθε εταιρείας, ένας recruiter μπορεί να ζητήσει να του στείλετε το βιογραφικό σας και, ίσως σας καλέσει για την πολυπόθητη συνέντευξη!     Οι συγκεκριμένες πληροφορίες θα βοηθήσουν την καριέρα σας, είτε είστε στο ξεκίνημά σας είτε κατέχετε κάποια εργασιακή προϋπηρεσία. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!