Λίγα μόλις δευτερόλεπτα σε μία συνέντευξη για δουλειά είναι αρκετά για να δημιουργήσει ένας recruiter μία πρώτη εντύπωση για εσάς. Ωστόσο, όσο εύκολο να δημιουργηθεί, τόσο πιο δύσκολο είναι να αντιστραφεί, επομένως, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η πρώτη εικόνα που θα σχηματίσει κάποιος για το άτομό σας είναι θετική.  

Πώς, λοιπόν, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα προβάλλετε μία καλή εικόνα και θα αφήσετε θετικές εντυπώσεις στους γύρω σας;

  • Να είστε ανοιχτοί

Μπορείτε να δείξετε ότι είστε ανοιχτοί τόσο με τη στάση του σώματος όσο και με τη γενικότερη συμπεριφορά σας. Προσπαθήστε να μην σταυρώνετε τα χέρια σας και να στέκεστε σε όρθια στάση όταν κάθεστε ενώ, παράλληλα, να έχετε μία ευχάριστη διάθεση, που είναι σίγουρα μεταδοτική.

  • Διατηρήστε οπτική επαφή

Η οπτική επαφή με έναν άνθρωπο υποδηλώνει ενδιαφέρον για τη συζήτηση και τα λεγόμενά του. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, δείχνει ακόμα ότι ο συνομιλητής σας έχει την πλήρη προσοχή σας, στοιχείο που ενισχύει μία θετική εντύπωση.

  • Να έχετε αυτοπεποίθηση και καλή διάθεση

Η πρώτη γνωριμία με τον recruiter είναι σημαντική. Με την πρώτη προσφώνηση και την πρώτη χειραψία, ήδη ο recruiter απαντά ασυναίσθητα στην ερώτηση “είναι αυτός ο άνθρωπος αρεστός ή όχι;”, άρα πρέπει να δείξετε ότι έχετε αυτοπεποίθηση και νιώθετε άνετα στον χώρο.  

Μία καλή πρώτη εντύπωση είναι πολύ σημαντική για την καριέρα σας, γενικότερα. Επομένως, πριν ξεκινήσετε την αναζήτηση εργασίας, βεβαιωθείτε ότι προβάλλετε μία σωστη εικόνα για εσάς ώστε να έχετε περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.

 

Επίσης, σας ετοιμάσαμε ένα βίντεο με όλες τις συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να προετοιμαστείτε κατάλληλα πριν από τη συνέντευξη.