Πριν από σημαντικές καταστάσεις της ζωής μας, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, πιθανόν να χρειαστεί να κάνουμε κάποιες «πρόβες». Φαντάζομαι σας έχει τύχει να κοιτάζεστε στον καθρέφτη όταν ετοιμάζετε μια παρουσίαση σε κοινό (είτε συμφοιτητές, είτε συναδέλφους) ή να ηχογραφείτε τη φωνή σας για να δείτε πώς θα ακούγεστε όταν έρθει εκείνη η στιγμή.

Μια τέτοια σημαντική κατάσταση είναι και αυτή της αναζήτησης εργασίας. Και χρειάζονται «πρόβες» και εδώ! Όχι ως αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας αναζήτησης, αλλά ως μια διαδικασία που θα μπορέσει να σας προετοιμάσει ακόμα περισσότερο ώστε η εύρεση εργασίας να είναι πιο κοντά.

Ετοιμάστε, λοιπόν, το βιογραφικό σας και δείτε το σα να ήσασταν εσείς ο υπεύθυνος επιλογής προσωπικού. Τι θα σκεφτόσασταν για τον υποψήφιο που έχετε μπροστά σας; Πιστεύετε πως ταιριάζει στη θέση απασχόλησης για την οποία έχει κάνει αίτηση; Πώς μπορείτε να το δείτε αυτό μέσα από το βιογραφικό και τη συνοδευτική επιστολή του;

Επίσης, κάτι άλλο που μπορείτε να κάνετε για να τσεκάρετε το πόσο επαγγελματικό και ενδιαφέρον είναι το βιογραφικό σας, είναι να το δώσετε σε κάποιον τρίτο -που γνωρίζει περισσότερο από εσάς την αγορά εργασίας- να το δει και να σας πει τη γνώμη του.

Και όσον αφορά την συνέντευξη, είναι καλό να κάνετε κάποιες «πρόβες» σχετικά με την χειραψία σας, την ένταση και τον τόνο της φωνής σας, τη στάση του σώματός σας, τη βλεμματική επαφή.

Οργανωθείτε, λοιπόν, και προετοιμαστείτε κατάλληλα, και αυξήστε τις πιθανότητες για εύρεση εργασίας. Αν πάλι θέλετε να μάθετε και  άλλα για την συνέντευξη εργασίας  αναζητείστε και άλλα άρθρα εδώ.