Κατά την εύρεση εργασίας, όταν κάνετε αίτηση σε θέσεις εργασίας στην Αθήνα ή σε θέσεις εργασίας στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα δεδομένα στην αγορά εργασίας καθώς και τι αγγελίες για εργασία πρέπει να ψάξετε.

Κατά την αναζήτηση εργασίας, πρέπει να έχετε στη διάθεσή σας πληροφορίες που μπορούν να σας βοηθήσουν όταν προχωρήσετε στην αποστολή της αίτησής σας. Πρέπει, δηλαδή να γνωρίζετε:

  • Τι ειδικότητες ζητούνται περισσότερο

Αν θέλετε να κάνετε καριέρα στην Αθήνα και ειδικότερα αν αναζητάτε θέσεις εργασίας στον κλάδο της πληροφορικής, μπορείτε να διαβάσετε τις αγγελίες εργασίας της Randstad στον κλάδο του IT. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση και θέσεις εργασίας για προγραμματιστές, επομένως, αν έχετε το κατάλληλο προφίλ, μη διστάσετε να κάνετε αίτηση.

Επίσης, υπάρχουν ανοιχτές θέσεις εργασίας πωλήσεων ενώ αν ενδιαφέρεστε για εύρεση εργασίας στη Θεσσαλονίκη θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν αγγελίες εργασίας στους πιο περιζήτητους κλάδους.

  • Ποια προσόντα είναι πιο επιθυμητά

Οι περισσότερες αγγελίες για δουλειά ουσιαστικά περιγράφουν το προφίλ του κατάλληλου υποψηφίου που ταιριάζει στις εκάστοτε θέσεις εργασίας. Είτε ψάχνετε δουλειά στην Αθήνα είτε δουλεια στη Θεσσαλονίκη είτε γενικότερα στην Ελλάδα, διαβάστε προσεκτικά ποια είναι τα προσόντα που επιθυμούν οι εταιρείες να διαθέτουν οι υποψήφιοι. Έτσι θα είστε σε θέση να είστε καλύτερα προετοιμασμένοι σε μια πιθανή συνέντευξη για δουλειά, παρουσιάζοντας τον εαυτό σας ως τον ιδανικό υποψήφιο για εργασία.