COVID-19, κορονοϊός, πανδημία, αντισηπτικά, πλύσιμο χεριών, κοινωνική απομόνωση, καραντίνα, έξαρση, ανασφάλεια! Αυτές είναι κάποιες από τις πιο δημοφιλείς λέξεις αυτές τις μέρες, οι οποίες προκαλούν άγχος, φόβο και στρες. Αυτά τα συναισθήματα προκαλούν στους ανθρώπους είτε ανησυχία για την υγεία τους (και των οικογενειών τους) είτε προβληματισμό για την παραγωγικότητά τους.

γιατί είναι σημαντική αυτή η ανησυχία;

Εξαιτίας της διεθνούς ανησυχίας σχετικά με τη μετάδοση του κορονοϊου, αρκετές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου και της Randstad Hellas, έχουν εφαρμόσει την εργασία από το σπίτι. Όσον αφορά τη Randstad, είμαστε πλήρως εξοπλισμένοι για να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες, τους υποψηφίους και τους εργαζομένους μας που δουλεύουν εξ αποστάσεως. Συνεπώς αυτή η αλλαγή δεν είναι τόσο απότομη. Παρ 'όλα αυτά, υπάρχει μια ξαφνική αλλαγή και εδώ έγκειται το πρόβλημα. Αυτό που είναι αιφνίδιο είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση, δεν επιλέγουμε εμείς πότε θα δουλεύουμε από το σπίτι.

Έτσι, ακόμη και για εκείνους που είναι εξοικειωμένοι με αυτή τη μορφή εργασίας, αυτή η νέα πραγματικότητα μπορεί να δημιουργήσει μικτά συναισθήματα, όπως μοναξιά, σύγχυση και αβεβαιότητα. Σε αυτή την περίπτωση, ο στόχος είναι να μοιραστούμε τρία βασικά σημεία για το πώς εμείς, στη Randstad Hellas, φροντίζουμε τις ανάγκες των εργαζομένων μας κατά τη διάρκεια της εξάπλωσης του κορονοϊού παρασκηνιακά:

δημιουργία ομάδας ανταπόκρισης.

Δημιουργήσαμε μια ομάδα ανταπόκρισης για τον κορονοϊό με εκπροσώπους από όλα τα τμήματα σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο. Η ομάδα συζητά πολλές φορές, καθημερινά, για να διασφαλίσει ότι αντιμετωπίζεται κάθε ζήτημα που δημιουργείται στους εργαζόμενους, στους πελάτες και στους υποψηφίους μας σχετικά με τον κορονοϊό και παράλληλα αναλαμβάνει να τηρεί ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα για την απασχόληση.

κάθε άτομο είναι μοναδικό και δουλεύει διαφορετικά.

Για το λόγο αυτό, αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε μια “εργαλειοθήκη”  με ορισμένες συμβουλές για τους εργαζομένους μας, ώστε να δημιουργήσουν ένα παραγωγικό χώρο εργασίας, να παραμείνουν συνδεδεμένοι, να θέσουν σαφείς καθορισμένους στόχους και να προσέχουν την ψυχική τους υγεία.  Έχουμε ακόμη μια εικονική ώρα, που την ονομάσαμε «happy hour»  ( ώρα για διασκέδαση), ώστε να μπορούμε να μοιράζουμε τις καλύτερες πρακτικές, να ζητάμε συμβουλές, να παραμένουμε αισιόδοξοι και δραστήριοι. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι εργαζόμενοί  μας έχουν όλα όσα χρειάζονται και αισθάνονται όσο πιο επαρκής γίνεται.


Υποστηρίζουμε την υπόσχεση μας για ανθρωποκεντρική προσέγγιση στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού όσο το δυνατόν περισσότερο. Κάθε εργαζόμενος είναι εξοπλισμένος με ένα φορητό υπολογιστή με την τρέχουσα ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας και με ένα κινητό τηλέφωνο, ώστε ο καθένας να δουλεύει από το σπίτι με πλήρη πρόσβαση στο σύστημά μας. Επίσης γίνεται εκτροπή κλήσης από τα σταθερά στα κινητά μας τηλέφωνα ώστε να εξυπηρετούμε τους υποψηφίους και τους πελάτες μας όσο καλύτερα μπορούμε. Διαθέτουμε γραμμή υποστήριξης για θέματα που άπτονται της μηχανογράφησης και μια ισχυρή δικτυακή κοινότητα με συμβουλές σχετικά με την εργασία από το σπίτι, δουλεύοντας με Google Suite. 


Ολοκληρώνοντας, εστιάζουμε σε αυτό που μπορούμε να χειριστούμε με εγρήγορση, προετοιμασία και ευελιξία σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση. Φαντάσου σε ένα χρόνο από τώρα ... δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η έξαρση του κορονοϊού θα αφήσει το σημάδι της στην τεχνολογία, την υγεία, την επιστήμη, καθώς και σε νέα μοντέλα εργασίας.


Στην περίπτωση που χρειάζεσαι περαιτέρω συμβουλές, μπορείς να ρίξεις μια ματια στο career blog και στο workforce 360 . Διαφορετικά μπορείς να έρθεις σε επαφή με τη Randstad ώστε να ενημερωθείς σχετικά με τις καλύτερες πρακτικές, πώς ανταποκρινόμαστε στην έξαρση του κορονοϊού και πώς στηρίζουμε τους εργαζομένους μας.