Το βιογραφικό είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία στην διαδικασία εύρεση προσωπικού. Μέσω του βιογραφικού ένας εργαζόμενος μπορεί να καταγράψει την επαγγελματική του εμπειρία και τις ικανότητες του, αλλά και να προκαλέσει την πρώτη θετική εντύπωση σε υποψήφιο εργοδότη που επιθυμεί να προσλάβει προσωπικό.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές συμβουλές για την καλύτερη αξιοποίηση του βιογραφικού, πολλοί εργαζόμενοι δεν δείχνουν την απαραίτητη προσοχή με αποτέλεσμα όταν έρθει η στιγμή να αλλάξουν καριέρα το βιογραφικό τους να μην ιδιαίτερα ελκυστικό .

Το βιογραφικό μας θα πρέπει σίγουρα να περιλαμβάνει τις ακαδημαϊκές μας γνώσεις , την επαγγελματική μας εμπειρία με τα καθήκοντα που έχουμε αναλάβει, τις ξένες γλώσσες που γνωρίζουμε, τις γνώσεις μας στον υπολογιστή αλλά και στοιχεία επικοινωνίας για να μπορεί να μας βρει ανά πάσα στιγμή ένας εργοδότης.

Για το βιογραφικό μπορείτε επίσης να δείτε τις συμβουλές μας στο site της Randstad . Αν αναζητάτε εργασία μπορείτε να εγγραφή και να στείλετε το βιογραφικό σας εδώ