Οι υποψήφιοι για εργασία για αρκετά χρόνια δημιουργούσαν το βιογραφικό τους σε έντυπη μορφή έτσι ώστε να έχουν την δυνατότητα να το δώσουν σε ένα υποψήφιο εργοδότη. Με την βοήθεια της τεχνολογίας η μορφοποίηση του αλλά και η καταχώρηση του σε κάποια θέση εργασίας που μας ενδιαφέρει έχει γίνει αρκετά εύκολη και γρήγορη, αρκεί να διαθέτουμε ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή και κάποιες βασικές γνώσεις .

Πλέον οι υποψήφιοι για εργασία έχουν την δυνατότητα να  δημιουργήσουν το βιογραφικό τους σε ηλεκτρονική μορφή. Κάτι τέτοιο είναι εφικτό μέσα από τα social media όπως το LinkedIn και το Xing αλλά και στα γνωστά job portals όπου δημοσιεύονται μόνο αγγελίες για εργασία.

Διαθέτοντας λίγο χρόνο και αντιγράφοντας τις πληροφορίες του βιογραφικού μας στα παραπάνω μέσα, κάνουμε το βιογραφικό μας διαθέσιμο για κάθε εργοδότη. Μην ξεχνάτε ότι οι εργοδότες πλέον αναζητούν ολοένα και περισσότερο τρόπους  με τις οποίες θα μπορούν με ευκολία και αμεσότητα να πραγματοποιήσουν την εύρεση, αξιολόγηση και επιλογή προσωπικού.