Για να καταφέρετε να ξεχωρίσετε από τους υπόλοιπους υποψηφίους για μία θέση εργασίας, πρέπει να έχετε προετοιμάσει ένα δυνατό και επαγγελματικό βιογραφικό.

 

Πώς μπορείτε να το επιτύχετε; Ποιες είναι οι πληροφορίες που θα τραβήξουν την προσοχή ενός recruiter; Ποιες είναι οι πληροφορίες που πρέπει να συμπεριλάβετε και ποιες όχι; Τι πρέπει να έχετε ελέγξει πριν στείλετε το βιογραφικό σας μαζί με την αίτησή σας για εργασία;

 

Σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζουμε χρήσιμα tips για ένα επιτυχημένο βιογραφικό, όπως και στοιχεία που πρέπει να αποφύγετε.

 

  • Δομήστε σωστά τις βασικές πληροφορίες

 

Οι πληροφορίες αυτές, ουσιαστικά, είναι η εργασιακή σας προϋπηρεσία, το ακαδημαϊκό σας υπόβαθρο και όποιο άλλο στοιχείο κρίνετε εσείς ότι θα μετρήσει υπέρ σας για τη συγκεκριμένη εργασία σας και τη μετέπειτα καριέρα σας. Μπορείτε, επίσης, να αναφέρετε στο βιογραφικό σας συγκεκριμένα επιτεύγματα από προηγούμενη εργασία που συμβαδίζουν με τη θέση που στοχεύετε και που θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε.

 

  • Εκφράστε τους επαγγελματικούς σας στόχους

 

Ένα βιογραφικό είναι αρκετά επαγγελματικό εάν αναφέρονται και οι στόχοι που έχετε για την καριέρα σας. Μπορείτε στην αρχή του βιογραφικού σας να αναφέρετε πολύ σύντομα τις φιλοδοξίες σας είτε σε μορφή κειμένου είτε σε bullets. Επιλέξτε λέξεις που έχουν πιθανότητες να τραβήξουν την προσοχή του recruiter, ώστε να τον ωθήσετε να έρθει σε επικοινωνία μαζί σας για μία προσωπική συνέντευξη.

 

  • Κάντε τον απαραίτητο έλεγχο πριν την αποστολή του βιογραφικού σας

 

Ένα βιογραφικό σημείωμα πρέπει να είναι οργανωμένο, δομημένο, σωστά στοιχισμένο και, κυρίως, χωρίς ορθογραφικά, γραμματικά ή συντακτικά λάθη. Πριν το στείλετε για τη θέση εργασίας, βεβαιώστε ότι δεν περιέχει λάθη και ότι δημιουργεί θετική εντύπωση με μία πρώτη γρήγορη ανάγνωση.

 

Τι πρέπει να αποφύγετε;

 

Αρχικά, το βιογραφικό σας πρέπει να είναι προσαρμοσμένο στο είδος της εργασίας που στοχεύετε. Ένα βιογραφικό σημείωμα με περιττές πληροφορίες δεν θα σας βοηθήσει. Φροντίστε να αντικατοπτρίζει πλήρως τις δυνατότητές σας και την καταλληλότητά σας για τη συγκεκριμένη θέση.

Τέλος, η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη πολιτική. Μην αναφέρετε πληροφορίες που δεν ισχύουν σχετικά με την προηγούμενη εργασιακή σας εμπειρία.

 

Καλή επιτυχία!