Πως μπορείτε να γνωρίζετε αν το βιογραφικό σας ξεχωρίζει;  Αν στις θέσεις εργασίας που στέλνετε το βιογραφικό σας έχετε άμεση ανταπόκριση, τότε έχετε διαμορφώσει και καταγράψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις επαγγελματικές σας δυνατότητες έτσι ώστε να ταιριάζουν με τις απαιτήσεις τις θέσεις εργασίας ή οι επαγγελματικές σας δυνατότητες και η εμπειρία σας έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που σας κάνει περιζήτητο για τους εργοδότες .

Ένας πρώτος έλεγχος και αξιολόγηση του βιογραφικού μας θα μπορούσε να είναι από εμάς τους ίδιους. Λαμβάνοντας υπόψη την θέση εργασίας που μας ενδιαφέρει, θα πρέπει να διαβάσουμε προσεκτικά την περιγραφή και τα απαιτούμενα προσόντα. Αν για παράδειγμα αναζητούμε μια θέση εργασίας για λογιστή και στην περιγραφή της θέσης που μας ενδιαφέρει απαιτείται η γνώση κάποιου συγκεκριμένου λογιστικού προγράμματος, τότε εμείς θα πρέπει στο βιογραφικό μας να καταγράψουμε τα προγράμματα που γνωρίζουμε. Διαφορετικά κινδυνεύουμε να χάσουμε την ευκαιρία το βιογραφικό μας να αξιολογηθεί σωστά.

Αν πάλι δεν είμαστε σίγουροι, η παραπάνω απλή διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί και με κάποιον τρίτο από το κοντινό μας περιβάλλον, ο οποίος εργάζεται και θα μπορούσε να μας δώσει την άποψη του.

Πάντως σε κάθε περίπτωση αν κατά την διαδικασία για την αναζήτηση εργασίας δεν έχετε την ανταπόκριση που επιθυμείτε, μην διστάσετε να ανανεώσετε και να εμπλουτίσετε το βιογραφικό σας ή να χρησιμοποιήσετε νέους τρόπους για την προσέγγιση σας με υποψήφιους εργοδότες.