Η συνοδευτική επιστολή είναι σημαντικό κομμάτι για μία αίτηση για δουλειά, εφόσον ζητείται. Δίνει το γενικό πλαίσιο πίσω από τους λόγους για τους οποίους θέλετε να εργαστείτε στην εν λόγω εταιρεία και στο συγκεκριμένο ρόλο και σας επιτρέπει να εκφραστείτε πιο ελεύθερα κατά την περιγραφή των ικανοτήτων και της εμπειρίας σας.

Ωστόσο, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πώς να ξεκινήσει. Παρακάτω, σας δίνουμε κάποιες ιδέες για τις πρώτες γραμμές της συνοδευτικής σας επιστολής.

  • Ξεκινήστε δείχνοντας τον ενθουσιασμό σας για τη θέση

Πολλές εταιρείες αναζητούν υποψηφίους που όχι μόνο έχουν τα προσόντα να φέρουν εις πέρας τη δουλειά τους αλλά κάνουν κάτι που τους ενδιαφέρει πραγματικά και τους συναρπάζει. Αν η θέση για την οποία υποβάλλετε το βιογραφικό σας είναι για εσάς μεγάλος στόχος, δείξτε το εξαρχής και περιγράψτε γιατί θέλετε να είστε μέλος της ομάδας της.

  • Ξεκινήστε δείχνοντας τον ενθουσιασμό σας για την εταιρεία

Αντίστοιχα, πολλές εταιρείες θέλουν να εντάσσουν στο ανθρώπινο δυναμικό τους άτομα που δείχνουν ότι πραγματικά ενδιαφέρονται για την επιχείρηση και τις δραστηριότητές της. Διαβάστε στην εταιρική ιστοσελίδα τι είναι αυτό που σας τραβάει περισσότερο (εταιρικές αξίες, εργασιακό περιβάλλον, εταιρικοί στόχοι κλπ) και αναφέρετε γιατί πιστεύετε ότι η απασχόληση σε αυτήν την εταιρεία είναι σημαντικός σταθμός για την καριέρα σας.

  • Ξεκινήστε με το πιο σημαντικό σας χαρακτηριστικό ή επίτευγμα

Όπως σε κάθε εταιρεία και για κάθε θέση εργασίας, θα έχετε μεγάλο ανταγωνισμό από υποψήφιους που ίσως έχουν τα ίδια ακριβώς προσόντα με εσάς. Επομένως, είναι σημαντικό να δείξετε εξαρχής ότι έχετε κάτι που σας κάνει να ξεχωρίζετε. Αναφέρετε μία δεξιότητά σας ή κάποιο επίτευγμά σας που είναι απόλυτα σχετικό με τις προκλήσεις του ρόλου που επιθυμείτε να αναλάβετε, δείχνοντας ότι έχετε την ικανότητα να φέρετε εις πέρας ό,τι σας ζητηθεί.

Εφόσον έχετε αναλύσει τους λόγους για τους οποίους θέλετε να εργαστείτε στη συγκεκριμένη εταιρεία και στη συγκεκριμένη θέση και τις ικανότητες που έχετε και σας κάνουν να ξεχωρίζετε, πρέπει να κλείσετε τη συνοδευτική επιστολή όσο δυνατά όσο ξεκινήσατε. Μπορείτε να γράψετε ότι επιθυμείτε, εφόσον γίνεται, να συζητήσετε περαιτέρω με τον υπεύθυνο προσλήψεων για το πώς μπορείτε να συνεισφέρετε, για παράδειγμα. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!