Ετοιμάζεστε να ξεκινήσετε τη διαδικασία αναζήτησης εργασίας για πρώτη φορά; Μόλις έχετε αποφοιτήσει και ψάχνετε δουλειά αλλά το βιογραφικό σας δεν περιέχει εργασιακή εμπειρία την οποία αναζητούν, συνήθως, οι εργοδότες για την κάλυψη κενών θέσεων εργασίας; Μπορείτε να εξισορροπήσετε την κατάσταση παραθέτοντας μαζί με το βιογραφικό σας μία συνοδευτική επιστολή που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον του πιθανού σας εργοδότη ώστε να σας δώσει την επόμενη ευκαιρία, ένα ραντεβού για συνέντευξη εργασίας.

Η συνοδευτική επιστολή μπορεί να αποβεί ένα χρήσιμο εργαλείο για σας που αναζητάτε, για πρώτη φορά, εργασία γιατί, με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ικανότητες που έχετε και θεωρείτε ότι θα σας βοηθήσουν να εκπληρώσετε τα καθήκοντα της συγκεκριμένης θέσης εργασίας όπως και το να εκφράσετε το ενδιαφέρον σας για τη θέση εργασίας και την εταιρία.

Θα πρέπει να προσέξετε να είστε σαφείς και περιεκτικοί, αποφεύγοντας περιττές πληροφορίες που θα κουράσουν τον εργοδότη. Επιπλέον, δώστε προσοχή στην πρώτη πρόταση γιατί αυτή δημιουργεί την πρώτη εντύπωση καθώς και στη γενικότερη εμφάνιση της συστατικής.

Τέλος, αποφύγετε τις κλασικές μορφές των συνοδευτικών επιστολών που θα βρείτε σε βιβλία αλλά προσαρμόστε τις στο προσωπικό σας τρόπο γραφής. Δημιουργείστε μία αξιόλογη συνοδευτική επιστολή και διεκδικείστε την εργασία που σας ενδιαφέρει!

Για την καλύτερη προετοιμασία σας για αναζήτηση εργασίας διαβάστε τα άρθρα μας στο /blog