Κάθε στάδιο της αναζήτησης εργασίας έχει τα «μυστικά» του. Το ίδιο συμβαίνει και με τη σύνταξη του βιογραφικού σας. Κάποια στοιχεία μπορούν να σας κάνουν να ξεχωρίσετε θετικά, εάν δώσετε προσοχή και δείξετε το αναμενόμενο ενδιαφέρον. Δείτε σε αυτό το άρθρο ποια στοιχεία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο περιεχόμενό για να  προσθέσετε «πόντους» στο βιογραφικό σας.

  1. Συμπεριλάβετε μια ενότητα στην αρχή που θα ονομάζεται «προφίλ» και εκεί θα παρουσιάζετε σύντομα τον εαυτό σας ως επαγγελματία.
  2. Φροντίστε το βιογραφικό σας να είναι περιεκτικό και όσο το δυνατόν σύντομο. Οι σύμβουλοι ανθρώπινου δυναμικού αλλά και όσοι συνήθως λαμβάνουν αποφάσεις για την εύρεση και επιλογή προσωπικού, διαθέτουν λίγο χρόνο για να ελέγξουν το κάθε βιογραφικό και κατά πόσο ταιριάζει με τις απαιτήσεις για την εκάστοτε θέση εργασίας. Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό να γίνεται εύκολα εμφανές τι γνωρίζετε να κάνετε και τι θα μπορούσατε να προσφέρετε στην εταιρία.
  3. Όταν είναι εφικτό, μιλήστε με αριθμούς και αναφέρετε στόχους που έχετε επιτύχει.
  4. Αναφέρετε επιτεύγματά σας και όχι μόνο δραστηριότητές σας.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιογραφικό μπορείτε να βρείτε στο blog μας, ενώ στο www.randstad.gr/ο_λογαριασμός_μου/εγγραφή/εγγραφή.htm μπορείτε να καταχωρήσετε  το ανανεωμένο σας βιογραφικό.