Το τμήμα του HR παίζει σημαντικό ρόλο σε μία εταιρεία. Η εργασία στο συγκεκριμένο τμήμα είναι αρκετά απαιτητική, με πολλές προκλήσεις σε καθημερινή βάση, καθώς εμπλέκεται ο ανθρώπινος παράγοντας, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει απρόσμενες καταστάσεις.

Οι θέσεις εργασίας στο HR είναι πολλές και προσφέρουν πολλά περιθώρια για εξέλιξη στην καριέρα σας. Ξεκινώντας την αναζήτηση εργασίας, πρέπει να έχετε ένα άψογο βιογραφικό ώστε να καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον ενός recruiter.

Πώς θα πρέπει, λοιπόν, να συντάξετε ένα ισχυρό και δυνατό βιογραφικό για εργασία στο HR; Τι πρέπει να συμπεριλάβετε;

 

  • Αναφέρετε τα εργασιακά σας επιτεύγματα

 

Για ένα καλό βιογραφικό ενός εργαζομένου στο HR, πρέπει να αναφέρονται τα εργασιακά του επιτεύγματα. Μην αναφέρετε μόνο τα καθήκοντα που είχατε στην προηγούμενη σας εργασία. Συμπεριλάβετε και τα σημαντικότερα εργασιακά επιτεύγματα και στη συνέντευξη εργασίας μπορείτε να είστε πιο επεξηγηματικός. Με αυτόν τον τρόπο, ο recruiter θα καταφέρει να αποκτήσει πιο σφαιρική εικόνα για εσάς και για την ποιότητα της εργασίας σας. Έτσι, θα μπορέσει να καταλήξει εάν είστε ο υποψήφιος που αναζητά για να ενταχθείτε στο εταρικό περιβάλλον.

 

  • Αποφύγετε ένα περίπλοκο βιογραφικό

 

Κατά τη διαδικασία σύνταξης του βιογραφικού σας για εργασία στο τμήμα HR, διατηρήστε ένα, εύκολα αναγνώσιμο, βιογραφικό. Αναλογιστείτε ότι οι recruiters βλέπουν πολλά βιογραφικά στα οποία δεν αφιερώνουν πολύ χρόνο. Το ενδιαφέρον ενός εργοδότη θα τραβήξουν τα βιογραφικά που σχετίζονται άμεσα με τη συγκεκριμένη θέση εργασίας.

Μην παραλείψετε να συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σας για εργασία στο HR διάφορες πιστοποιήσεις ή προγράμματα και σεμινάρια που έχετε παρακολουθήσει. Θα δείξετε ότι, παράλληλα με την εργασία σας, ενδιαφέρεστε και για τη συνεχή βελτίωση στη δουλειά σας. Επίσης, με ένα καλό personal statement θα φροντίσετε να δείξετε ότι είστε ο υποψήφιος που αναζητά η συγκεκριμένη εταιρεία.

 

Ξεκινήστε την αναζήτηση για εύρεση εργασίας στο HR και ξεχωρίστε για τη διάθεση για εργασία και για τον επαγγελματισμό σας.

 

Καλή επιτυχία!