Όταν θελήσεις να ξεκινήσεις την αναζήτηση μιας νέας θέσης εργασίας, καλό θα είναι να ρίξεις μια ματιά πρώτα στο βιογραφικό σου σημείωμα, ώστε να ελέγξεις αν χρειάζεται μια ανανέωση. Τα tips που παρατίθενται παρακάτω -ίσως- σε βοηθήσουν σε αυτή τη διαδικασία.

Δεδομένου ότι η υποβολή του βιογραφικού αποτελεί, συνήθως, την πρώτη επαφή που κάνουμε με τον εν δυνάμει εργοδότη, χρειάζεται να σιγουρευτείς ότι το βιογραφικό σου είναι στην καλύτερη  μορφή που θα μπορούσες να το έχεις, ώστε να λάβεις την ευκαιρία να περάσεις στο στάδιο της συνέντευξης.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να ενισχύσεις το βιογραφικό σου σημείωμα. Κάποιοι μπορεί να απαιτούν περισσότερη προσπάθεια, όπως η εκμάθηση μιας νέας δεξιότητας αλλά κάποιοι άλλοι μπορεί απλά να απαιτούν λίγη προσοχή και πιθανότατα να σε ανταμοίψουν το ίδιο καλά.

Παρακάτω μπορείς να βρεις 5 τρόπους, τους οποίους μπορείς να χρησιμοποιήσεις ώστε να δώσεις μία παραπάνω ώθηση στο βιογραφικό σου σημείωμα και να μην περάσει απαρατήρητο από τον/την υπεύθυνο/η προσλήψεων.η εκμάθηση μιας νέας δεξιότητας.

Οι δεξιότητες και η εμπειρία αποτελούν δυνατά “όπλα” ώστε να “κερδίσει” ένας/μια υποψήφιος/α τη συνέντευξη. Επομένως, εάν υπάρχει η δυνατότητα να προσθέσεις μια νέα δεξιότητα στο βιογραφικό σου - ιδιαίτερα μια δεξιότητα που μπορεί να λείπει από τους υπόλοιπους αιτούντες - πιθανότατα να σου δώσει την ευκαιρία να περάσεις στο επόμενο στάδιο της αξιολόγησης.

Σίγουρα με το άκουσμα μιας νέας δεξιότητας, το πρώτο που μπορεί να σκέφτηκες είναι το κόστος και το χρόνο που θα πρέπει να αφιερώσεις. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, κάποιοι τρόποι ενίσχυσης του βιογραφικού χρειάζονται περισσότερη προσπάθεια σε σύγκριση με άλλους. Όμως ακόμα κι εδώ, θα μπορούσες να αποκτήσεις μια νέα δεξιότητα από δωρεάν μαθήματα που θα βρεις διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Υπάρχει πληθώρα δωρεάν εκπαιδευτικού υλικού από την Google αλλά και ξένων Πανεπιστημίων, που προσφέρουν δωρεάν κάποια μαθήματα, δίνοντας, μάλιστα, πιστοποίηση παρακολούθησης μετά από τη διαδικασία της εξέτασης. 

ο εθελοντισμός.

Εάν έχεις αναλάβει κάποια εθελοντική εργασία, μην ξεχάσεις να τη συμπεριλάβεις στο βιογραφικό σου. Αυτή η εμπειρία μπορεί να έχει μεγάλη σημασία για ορισμένες θέσεις εργασίας και κλάδους - ιδιαίτερα μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Φανερώνει αφοσίωση σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και μπορεί να σε αναδείξει ως κατάλληλο/η υποψήφιο/α που ταιριάζει στην εταιρική κουλτούρα ενός εν δυνάμει εργοδότη. Η προσθήκη αυτής της εμπειρίας θα σου δώσει ένα πραγματικό πλεονέκτημα έναντι άλλων υποψηφίων. Ωστόσο, καλό θα ήταν να μην πάρει πολύ έκταση στο βιογραφικό σου εις βάρος άλλης αμειβόμενης εργασίας σου, η οποία θα μπορούσε να είναι πιο σχετική με τις θέσεις εργασίας που στοχεύεις.η προσθήκη λέξεων- κλειδιών.

Στην σημερινή εποχή, όλο και περισσότερες εταιρείες χρησιμοποιούν μηχανές αναζήτησης, ψάχνοντας μέσα από τις δικές τους βάσεις δεδομένων με λέξεις κλειδιά  να βρουν τα βιογραφικά που χρειάζονται για μια θέση εργασίας που θέλουν να καλύψουν. Αν μπορούσες να ενσωματώσεις τις σωστές λέξεις-κλειδιά στο βιογραφικό σου, θα διευκόλυνες τον/την υπεύθυνο/η πρόσληψης να σε βρει.  Βεβαιώσου ότι οι λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιείς αντιστοιχούν με εκείνες που αναφέρονται στην περιγραφή της θέσης εργασίας, έτσι ώστε να δηλώσεις ότι οι δεξιότητές σου είναι σχετικές.

η χρήση συνδέσμων.

Επειδή τα βιογραφικά σπάνια αποστέλλονται μέσω της φυσικής αλληλογραφίας την σήμερον ημέρα, θα μπορούσες να συμπεριλάβεις χρήσιμους συνδέσμους στο βιογραφικό σου. Και ποιοι θα μπορούσαν να είναι; Θα μπορούσε να αφορά το portfolio της δουλειά σου με δείγματα από πρότζεκτ που έχεις κάνει στο παρελθόν. Ποιοι κλάδοι συνήθως ζητούν να έχεις portfolio; Είναι κυρίως ο κλάδος της τεχνολογίας, μάρκετινγκ και ο κλαδος των οπτικοακουστικων μεσων και επικοινωνιας. Επίσης θα μπορούσες να προσθέσεις το online σου βιογραφικό ή το προφίλ σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εάν δεν έχεις κανένα από τα παραπάνω, είναι καιρός να αρχίσεις να σκέφτεσαι! Θα μπορούσε να ξεκινήσεις από το Linkedin, εφόσον πλέον αποτελεί καλό συμπλήρωμα στο βιογραφικό σου.

ο καθορισμός των στόχων.

Για όσους αναζητούν εργασία καλό θα είναι να σκέφτονται το μέλλον όταν συντάσσουν ένα βιογραφικό σημείωμα, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στα προσόντα, τις εμπειρίες και τα επιτεύγματα που σχετίζονται με την θέση - στόχο και λιγότερο σε πράγματα που δεν σχετίζονται με τη θέση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητο να προσαρμόζεις το βιογραφικό σου στη συγκεκριμένη θέση για την οποία κάνεις αίτηση. Ανεξάρτητα από το πόσο καλό μπορεί να είναι το βιογραφικό σου, μπορεί να γίνει καλύτερο από κάποια εξατομίκευση.

Θα μπορούσαμε να σε βοηθήσουμε; Νέες θέσεις εργασίας δημοσιεύονται συνεχώς! Μπορείς να δεις όλες τις διαθέσιμες θέσεις που χειρίζεται η Randstad Hellas. Για οποιαδήποτε θέση σε ενδιαφέρει, κάνε αίτηση μέσω της επιλογής 'κάντε την αίτησή σας τώρα'. Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση, παρακαλώ μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας στο +30 210 6770523.