Η τηλεφωνική συνέντευξη εργασίας αποτελεί ένα αρκετά δημοφιλές είδος συνέντευξης που, σε πολλές περιπτώσεις, εξυπηρετεί και τα δύο μέρη που την πραγματοποιούν. Λόγω του καθημερινού φόρτου εργασίας ή λόγω άλλων συνθηκών, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση που ένας υποψήφιος δεν είναι εφικτό να παρευρεθεί στην εταιρεία, πραγματοποιείται μία τηλεφωνική συνέντευξη ή μία συνέντευξη μέσω Skype.

 

Από άποψη περιεχομένου, η τηλεφωνική συνέντευξη δεν έχει καμία διαφορά με τη συνέντευξη πρόσωπο με πρόσωπο. Συνεπώς, ο στόχος σας πρέπει να παραμένει ο ίδιος: να προβάλλετε την καλύτερη επαγγελματική σας πλευρά και να καταφέρετε να επιλεχθείτε για τη θέση εργασίας που στοχεύετε.

 

Η τηλεφωνική συνέντευξη έχει κάποιες θετικές πλευρές. Κάποιοι υποψήφιοι ίσως νιώθουν πιο άνετα με την αποφυγή της προσωπικής επαφής, καθώς έτσι είναι λιγότερο αγχωμένοι. Σε περίπτωση που είστε ένα τέτοιο άτομο θα μπορέσετε να προετοιμαστείτε καλύτερα, να ερευνήσετε πιθανές ερωτήσεις συνέντευξης και να έχετε έτοιμες τις απαντήσεις. Ακόμη, ίσως νιώσετε πιο άνετα με το γεγονός ότι μπορείτε να διεξάγετε τη συνέντευξη από τον προσωπικό σας χώρο.

 

Ωστόσο, για να έχει η συνέντευξη θετικό αποτέλεσμα και να καταφέρετε να επιλεχθείτε για την εργασία που επιθυμείτε, πρέπει κι εσείς να έχετε προετοιμαστεί κατάλληλα. Αρχικά, φροντίστε να βρίσκεστε σε έναν χώρο μακριά από αντιπερισπασμούς που θα δυσκολέψουν τη διαδικασία της συνέντευξης. Επίσης, εάν η τηλεφωνική συνέντευξη γίνεται από το κινητό σας φροντίστε να είστε σε χώρο που να έχει καλό σήμα. Μην παραλείψετε να προγραμματίσετε την τηλεφωνική συνέντευξη σε κάποια στιγμή της ημέρας που δεν θα έχετε κανονίσει κάτι άλλο. Συνεπώς, δεν θα πιεστείτε χρονικά και θα αποδώσετε καλύτερα. Διατηρήστε τη φωνή σας σταθερή και καθαρή.

 

Οι παραπάνω συμβουλές θα σας βοηθήσουν σε μία τηλεφωνική συνέντευξη και θα σας βοηθήσουν να χτίσετε την καριέρα σας αποτελεσματικά. Ξεκινήστε τώρα την αναζήτηση εργασίας και βρείτε τις αγγελίες για δουλειά που σας ταιριάζουν πατώντας εδώ!

 

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!