Ένα από τα είδη των συνεντεύξεων που είναι αρκετά δημοφιλή σήμερα είναι η τηλεφωνική συνέντευξη. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας αλλά και το καθημερινό πρόγραμμα στην εργασία, η τηλεφωνική συνέντευξη εξυπηρετεί, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, εργοδότη και υποψήφιο.

 

Η τηλεφωνική συνέντευξη παραμένει βασικής σημασίας για την επιλογή υποψηφίων για θέσεις εργασίας, παρότι δεν είναι συνέντευξη πρόσωπο με πρόσωπο.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη για μία επιτυχημένη τηλεφωνική συνέντευξη. Ίσως είστε λίγο αμήχανοι κατά τη διαδικασία της συνέντευξης, ωστόσο με τους σωστούς χειρισμούς μπορείτε να γίνετε ένας ξεχωριστός υποψήφιος και να επιτύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε.

Στην τηλεφωνική συνέντευξη εργασίας, φροντίστε να βρίσκεστε σε έναν ήσυχο χώρο χωρίς εξωτερικούς αντιπερισπασμούς ώστε να είστε συγκεντρωμένος. Εάν πιστεύετε ότι θα βοηθήσει, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το κινητό σας. Εάν η συνέντευξη γίνεται μέσω Skype φροντίστε να βρίσκεστε σε έναν φωτεινό χώρο.

Πριν την έναρξη της συνέντευξης, βεβαιωθείτε ότι είστε σε χώρο που υπάρχει σήμα.. Ένας επαγγελματίας κάνει τα πάντα ώστε να παρουσιάζει την καλύτερη δυνατή εικόνα για τον εαυτό του και φροντίζει να είναι όλα στην εντέλεια.

 

Στον χρόνο που διαρκεί η τηλεφωνική συνέντευξη, μπορείτε να έχετε μπροστά σας το βιογραφικό σας, όπως και κάποιες πρόσθετες σημειώσεις. Θα σας βοηθήσει να οργανωθείτε καλύτερα και να βεβαιώσετε ότι θα αναφέρετε τις πληροφορίες που θέλετε. Διατηρήστε τη φωνή σας σταθερή και δυνατή. Σε περίπτωση που η συνέντευξη γίνεται μέσω Skype, φροντίστε να κοιτάζετε τους εν δυνάμει εργοδότες σας μέσα από την camera και όχι τον εαυτό σας. Ίσως αποσυντονίσει και τα δύο μέρη. Μπορείτε να εξασκηθείτε σε αυτό πριν τη συνέντευξη εργασίας.

 

Όσον αφορά την παρουσίαση του εαυτού σας δεν αλλάζει κάτι από τη συνέντευξη πρόσωπο με πρόσωπο. Αναλύστε τη μέχρι τώρα εμπειρία στην εργασία σας, τα επιτεύγματά σας, το ακαδημαϊκό σας υπόβαθρο και, φυσικά, εκφράστε τη διάθεσή σας για εργασία και περαιτέρω εξέλιξη στην καριέρα σας. Θα μετρήσει πολύ θετικά να γνωρίζετε ήδη κάποιες πληροφορίες για την εταιρεία και μπορείτε να τις αναφέρετε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

 

Είναι πολύ πιθανό να συναντήσετε την περίπτωση της τηλεφωνικής συνέντευξης κάποια στιγμή κατά την αναζήτηση εργασίας. Με την κατάλληλη προετοιμασία, μπορείτε να την αντιμετωπίσετε επιτυχώς και να μπορέσετε να εργασθείτε σε αυτό που έχετε στοχεύσει!